21 Aralık 2016 Çarşamba

Doğumunun 137. Yılında Stalin Yoldaş Kavgamızda Yaşıyor Savaşıyor...!


Dünya proletaryasının ve komünist hareketin önderlerinden ve Leninizm’in kararlı takipçisi Stalin yoldaş 18 Aralık--21-1879 yılında Gürcistanın Tiflis kentinin Göri kasabasında dünyaya geldi. 5 Mart 1953 yılında yaşama gözlerini yumdu.dönümü. Yaşamını sosyalizmin zaferine adayan ve çok yönlü gelişkin bir önder olarak M-L’e katkılar yapan ve ilk sosyalist Sovyetlerin birliğinin emperyalist kapitalist sistemin bin bir çeşit entrika ve saldırısına cepheden karşı duran ve dünyanın en kanlı faşist diktatörü Hitleri tarihin derinliklerine gömülmesi mücadelesine komutanlık eden Stalin yoldaş geride komünistlerin ve halkların yararlanacağı tarihler boyu yaşayacak değerli hazineler bıraktı.
Kuşku yok ki Stalin’e en fazla burjuvazi, uşakları,Troçkistler ve bilumum revizyonist dönekler saldırdı.Hemen hepsinin de iddiaları CİA ve diğer emperyalistlerin istihbarat örgütlerinin hayali senaryoları,parayla satın alınmış döneklerin itirafları ve çarpıtılmış bilgilere dayanıyordu. Stalin ne yaptıysa Sovyetler Birliği halklarının özgürlüğü ve refahı için yaptı.50.yıldır bütün emperyalist,faşist,gerici ve revizyonist güçlerin kara çalma ve aşağılık saldırılarına rağmen Stalin’in komünistlerin ve emekçi yığınların mücadelesinde ve kalbinde yaşaması,onun ne kadar büyük bir komünist olduğunu ve insanlığın özgürlük yürüyüşüne büyük katkılar sunduğunu gösteriyor.
Bugün Stalin'i sahiplenmek her zamankinden daha bir önem taşıyor. Çünkü, barikatın bu yanında açılacak gedikten saldırı Lenin'e ve giderek Marks'a, Engels'e uzanacaktır. Onun içindir zayıf halka olarak Stalin hedefe konmaktadır. Bilende bilmeyende emperyalist burjuvazinin istihbarat raporlarında aldıklarını kara propaganda ve çarpıtılmış bilgiler ve hayali senaryolarla Stalin’e saldırarak sosyalizmi kötülemeye ve M-L gözden düşürmeye çalışıyor. Bunun görüngüleri apaçık ve maskesiz ortada. Enver Hoca yoldaş "Lenin' i geçici olarak bir kenara bırakarak ateşi başta Stalin' e karşı yoğunlaştırmak yalnızca bir taktik''tir derken çok haklıdır .O halde Lenin'i, Leninizm’i savunabilmek, Marksizm’e gidecek saldırıların önünü kesebilmek ve yanıt verebilmek için Stalin hattında sağlam bir direniş örgütlemeliyiz. Öyle ki her türden gerici, burjuva anti- Marksist-Leninist düşünce ve pratik bu direniş hattında güneş görmüş kar örneği erisin.
İyiki doğduğun Stalin Yoldaş..!
Işıklı Yolunda İnatla ve Israrla Yürümeye Devam Edeceğiz..
Yaşasın Marksizm-Leninizm..!