20 Aralık 2016 Salı

DBP: Onurlu hiçbir kurum ve kişi biat etmeyecek!

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, partilerine ve Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik artan ırkçı saldırılara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, son günlerde artan siyasi soykırım operasyonlarına dikkat çekilerek, bine yakın kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
“Hükümet yaklaşım ve çağrılarımıza yönelik milli seferberliğin ilk ayağı denilebilecek bir operasyonla bine yakın insanı gözaltına aldı” vurgusunun yapıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Milli seferberliğin yargı, ‘güvenlik’ ayağının en veciz yansıtması Mardin’de davaya bakan hakimin DBP Mardin Belediye Eş Başkanımız Sayın Ahmet Türk’e, ‘Uçak saatin yaklaşıyor’ demesidir. Milli seferberlik konseptine yargının kendi cephesinde (bir disiplinsizliğe yer vermeden) cevap olmasıdır.
‘MİLLİ SEFERBERLİK İLANININ SONUCU!’
Milli seferberliğin ikinci hamlesi, son dört gündür HDP binalarına yönelik yapılan saldırılarla yoluna devam ediyor. Parti kurumlarını, il ve ilçe binalarını, temsilciliklerini kurşunlama, işgal etme, yakma ve dağıtma temelinde zuhur ediyor. Üstelik yakan, yıkan kurşunlayan değil, saldırıya maruz kalanlar gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ve bir biçimde etkisizleştirmeye tabi tutuluyorlar. Medya üzerinde her türlü yalan, çarpıtma temelinde bir algı operasyonu geliştiriliyor. Kürtlere ve demokratik kesimlere karşı bir linç halayı ortalıkta dönüyor, yapılan saldırıları milli seferberlik ilanının dışında ele almak akla ziyan bir durum olacaktır .
‘ZALİMLİĞE BİAT ETMEYECEĞİZ’
Saldırılar hükümetin ve milli seferberliğin operasyonel uygulamalarıdır. Hükümet yetkililerinin ‘Biz tasvip etmiyoruz’ söylemi, samimiyetten uzak bir söylemdir, ciddiyeti ve inandırıcılığı yoktur. Saldırıyı daha sistemli yürütmede ortaya çıkacak yan hasarlara karşı söylenen sözlerdir. İktidara diyeceğimiz şudur ki; linç seanslarıyla, yakma, kundaklama ve tutuklamalarla Türkiye’yi düze çıkaramazsınız. Bu tür uygulama ve politikaların, Türkiye’nin ufkunu karartmaktan öte bir getirisi olmayacaktır. İster açık, ister örtülü, ister profesyonel, ister amatör ellerle yürütülmüş olsun, sonuç yine aynı kapıya çıkacaktır. Linç kampanyaları üzerinde elde edilecek bir milli birlik, bir milli seferberlik ruhunun ciddi bir faydası olamayacağını belirtmek istiyoruz. Ayrıca bu temelde; demokratik siyaseti devre dışı bırakma, demokratik kurumları ve potansiyeli budama da son derece  zalimce bir uygulamadır. Onurlu hiçbir kişi ve kurum bu zalimliğe biat etmeyecektir ve teslim olmayacaktır.”
HÜKÜMETE: VAZGEÇ!
DBP, açıklamasının sonunda da şu mesajları verdi: “Bir kez daha HDP’ye demokratik güçlere  yönelik saldırıları kınıyor, saldırılara direnen ve demokratik bir duruş gösteren, mücadele veren herkesi saygıyla selamlıyoruz. İktidarı çıkmazlar üzerinde kurulu politikadan vazgeçmeye  çağırıyoruz.”