30 Aralık 2016 Cuma

YOL TV: RTÜK milli seferberlik çağrısına uydu, biz uymayacağız..!

RTÜK’ün Yol TV’nin yayınını durdurması Galatasaray Lisesi önünde protesto edildi. Kanal adına konuşan Yol TV Haber Müdürü Işıl Kurt “Savaş iktidarını sürdürmek isteyenler sesimizi kısmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Kararın toplumda ayrışmaya neden olacağını belirten Kurt “Eğer bir ülkede milletvekilleri, gazeteciler sesini duyuramıyorsa, bir şeyler ters gidiyor demektir. Daha önce Tv 10, Hayat TV, İMC TV kapatıldı. Şimdi de Yol TV. Böylece RTÜK, milli seferberlik çağrısına uydu. Ama biz bu çağrıya uymayacağız. Bir şekilde seslerimizi duyuracağız. Ne Aleviler ne de başka kesimlerin sesi kısılamayacaktır” diye konuştu.

An itibarıyla 10 bin gazetecinin işsiz olduğunu, 100’den fazla gazetecinin cezaevlerinde tutulduğunu hatırlatan Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş “Bir ülkede basın özgür değilse o ülkede kimse için özgürlük, hukuk yoktur. Buna karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. TGS olarak Yol TV ile birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.