21 Aralık 2016 Çarşamba

KOÜ öğrencileri yasaklara karşı yürüdü: “Umut burada, karanlığın karşısında”..!

Kocaeli Üniversitesi’nde üniversiteliler, bildiri dağıtmanın bile Rektörlük tarafından yasaklanmasına karşı Umuttepe Kampüsü’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Üniversiteliler “OHAL’e KHK’lere, yandaş rektörlere karşı direnenler var” dedi
OHAL ilanı fırsat bilen Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitede bildiri dağıtmak, stant açmak dahil her türlü etkinliği yasaklamıştı. Ancak Rektörlüğün bu yasağını tanımayan üniversiteliler, akşam saatlerinde V maskeleri ile Umuttepe Kampüsü’ndeki Eğitim Fakültesi’nde bir araya geldi. Kar yağışına aldırış etmeyen üniversiteliler buradan sloganlarla Rektörlük binasına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenciler Hülagü'nün yasaklarına karşı 'en uzun gece' olan 21 Aralık'ta Vendetta olup yürüdü.
Geçtiğimiz haftalarda da üniversiteliler OHAL yasaklarına karşı üniversitenin dört bir yanını yazılamalar ile donatmıştı.
Üniversiteliler Rektörlüğe yürüyüşü sırasında şu açıklamayı gerçekleştirdi:
Dost, düşman herkes duysun. Bilsin! Biz üniversitemizi bu memleketi diktatörlük hevesine gidenlere ve onları yandaş rektörlerine bırakmayız. Üniversiteler bizimdir. Tüm ülkede üniversitede yarattıkları karanlığı biz yerle bir edeceğiz. Gençlik var olduğu sürece üniversiteliler teslim olmayacak. Çünkü üniversitelerde direnenler var.Direnenler olduğu sürece de umut hep vardır. Umudu çok uzaklarda aramaya gerek yok.Karanlığı aydınlatacak o umut bugün burada. O umut gençliğin devrimci iradesinde diktatörün yandaş rektörün karşısında.