22 Aralık 2016 Perşembe

Yine Kuran kursu yine çocuk istismarı!

Odatv'den Mert Taşçılar'ın ulaştığı iddianameye göre kursta hafız olarak görev alan Halil İbrahim U., yatılı kalan öğrencilere akşamları cinsel istismarda bulundu. Şüpheli 29 Ağustos'ta gözaltına alınırken 30 Ağustos tarihinde tutuklandı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sedat Çelik'in hazırladığı iddianameye göre olay, çocukların yaşadıklarını ailelerine söylemeleriyle ortaya çıktı.
Şüpheli Halil İbrahim U.'nun yatılı hafızlık kursunda, geceleri çocuklarla yalnız kaldığı, tek tek çocukları odaya kilitleyerek pantolonlarını indirdiği ileri sürülüyor. İddianameye göre çocukların cinsel organlarıyla oynayan, arkalarına parmağını sokan şüphelinin, çocuklara etek tıraşı yaptığı ayrıca banyo yaparken izlediği ve mastürbasyonun nasıl yapıldığını gösterdiği belirtiliyor. İddianamede çocuklara porno izlettiği ileri sürülen Halil İbrahim U.'nun, "Ergenliğe girmiş misiniz bakayım kalkıyor mu" diye sorduğu da aktarılıyor.
Çocukların karşı koymasına rağmen onları kurstan atmakla tehdit eden Halil İbrahim U., çocuklardan yaşananları ailelerine anlatmamalarını istiyor.
Üstelik iddianamede, kursta görevli diğer hocalar Mehmet Y. ve Sümmani U.'nun olayın ortaya çıkmasının ardından çocuklara "Merak etmeyin onu cezaevine gönderteceğiz, ailelerinize şikayet etmeyin, kurs kapanır, üstünü biz örteceğiz" dedikleri de ileri sürüldü.
13 çocuğun ifadesini aileleri ve rehber öğretmenler eşliğinde alan savcı, şüpheli Halil İbrahim U.'nun yanı sıra Mehmet Y. ve Sümmani U.'nun soruşturma dosyalarını ayırdı. Ayrıca Aluçra Müftüsü Mustafa Akbulut için de soruşturma yapılmasına karar verildi.
Öte yandan Halil İbrahim U.'nun yatılı hafızlık kursunda, İŞKUR kadrosundan işe alındığı ve hafızlık eğitimi almadığı da öğrenildi. Aluçra İmam Hatip Lisesi Mezunu ve Anadolu Üniversitesi İlahiyat bölümünden ön lisans mezunu olan Halil İbrahim U., olayın duyulmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KENDİNİ NASIL SAVUNDU
Halil İbrahim U. savcıya verdiği ifadede hafızlığı olmadığını ancak yaklaşık 5 yıl değişik şehirlerde eğitim aldığını ve 2 yıllık ilahiyat ön lisans diplomasının bulunduğunu söyledi. Kursta gece nöbetçisi olarak diğer öğretici hocalarla birlikte kaldığını belirten Halil İbrahim U., çocukların tek başına gelmediklerini, çocukları yataklarından kaldırıp çağırmadıklarını ve çocuklarla ergenlik konusunda gün içerisinde en fazla 3-4 kez konuştuğunu söyledi. Diğer hocaların, çocukların bu konuda bilgilendirilmesi için kendisini seçtiklerini anlatan şüpheli, ergenlik konusunda konuşurken, etek tıraşını, koltuk altı tıraşını, akıntı geldiğinde ne yapmaları gerektiğini çocuklara anlattığını söyledi.
Bir öğrencisinin yanına gelerek kendisinden jilet istediğini, etek tıraşı olacağını söylediğini iddia eden Halil İbrahim U., öğrencinin ısrar etmesi üzerine kontrol amaçlı etek tıraşının gelip gelmediğine baktığını belirtti. Savcılık ifadesinde çocukların banyo yaptığı yere sadece banyo zamanının dolduğunu haber vermek için girdiğini aktaran Halil İbrahim U., sonrasında bir çocuğu nöbetçi tutup uyarıyı ona yaptırdıklarını ileri sürdü.
KASIKLARIMDA AĞRI VAR DEDİ
Bir öğrencisinin kasıklarında ağrı olduğunu söyleyerek yanına gelmesi üzerine fıtık olabileceği düşüncesiyle, iznini alarak pantolonunu indirip kasıklarına baktığını kabul eden şüpheli isim, bunun haricinde hiçbir çocuğun pantolonunu indirmediğini, çocuklara "ot.zbir çektiniz mi, şeyiniz kalkıyor mu" şeklinde soru sormadığını söyledi. Halil İbrahim U., sadece bu konuyla ilgili ders esnasında mastürbasyonun haram olduğunu anlatan bir hadis okuduğunu, çocukları öğretmenleri olarak yanaklarından öptüğünü ama dudaklarından veya vücutlarının başka yerlerinden öpmediğini savundu.
Çocukların arkalarına dokunduğu iddialarını da kabul etmeyen Halil İbrahim U., kurstan ayrılmasını ise birkaç velinin şikayeti üzerine "kursun zarar görmemesi" amacıyla olduğunu aktardı.
MÜFTÜ: HABERİM YOKTU
Aluçra Müftüsü Mustafa Akbulut olaylardan savcılık soruşturmasından bir gün önce kursta görevli Mehmet Y.'nin anlatmasıyla haberinin olduğunu belirtti. Akbulut savcılık ifadesinde, yatılı hafızlık kursunda dini bilgisi yeterli ve ezber yaptırabilecek kapasitede görevli bulunmadığını ve Halil İbrahim U.'nun da bu nedenle göreve alındığını aktardı.
Müftü Akbulut, yurtta Halil İbrahim U.'nun Sümmani U. ile birlikte kaldığını ancak "Nadir olarak Sümmani hocanın birkaç gece kurstan ayrıldığını" bunun haricinde geceleri kursta ikisinin kaldığını söyledi. Müftü Mustafa Akbulut olayı öğrendiğinde şüphelinin görevde olmadığını belirtti.
Kursta görevli Mehmet Y. ise savcıya çocuklarla baş başa görüşerek herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığını sorduğunu anlattı. Mehmet Y., bu görüşmelerde çocuklardan herhangi bir şikayet gelmediğini söyledi.
NE ZAMAN GELİRSİN
Sümmani U. da Halil İbrahim U. ile kursta aynı odada kaldığını ve bazı geceler köyüne gittiğini belirterek, köye gittiği zamanlarda Halil İbrahim U.'nun kendisine, "Ne zaman gelirsin" diye sorduğunu anlattı. Şüphelinin yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Sümmani U., böyle bir şey yaptığını düşünmediğini kaydederek, çocuklardan da bu konuda kendisine herhangi bir şikayet gelmediğini vurguladı.
Savcı Sedat Çelik ise 17 Kasım'da mahkemeye sunduğu iddianamede, "Mağdur çocuklar ve kanuni temsilcileri, kursta öğrenci olan diğer çocuklar ve kanuni temsilcileri, Aluçra İlçesi Müftüsü ve Kuran kursundaki öğretici hocalar ile şüphelinin beyanları değerlendirildiğinde şüphelinin Alucra Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursunda görev yaptığı 17 Haziran 2015 ile 15 Temmuz 2016 tarihleri arasında değişik zamanlarda kursta eğitim gören toplam 13 mağdur çocuğa yönelik çocuğun cinsel istismarı ve cinsel taciz suçları işlediği anlaşılmıştır" ifadelerini kullanarak Halil İbrahim U.'nun cezalandırılmasını istedi.
Hakkında cinsel istismar, taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak gibi suçlardan ceza istenen şüpheli Halil İbrahim U.'nun davasının ilk duruşması ise 22 Aralık Perşembe günü Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.