11 Şubat 2017 Cumartesi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri: Türkiye büyük bir uçuruma sürükleniyor..!

Boğaziçi Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyen Murat Sevinç’in öğrencileri yazılı bir açıklama yaparak, “Akademiyi katledenler, Türkiye’yi büyük bir uçuruma sürüklemektedir” dedi.
Öğrencilerin açıklamasının tamamı şöyle:
“Kamuoyuna,
07.02.2017 tarihli 686 sayılı KHK ile 330’u akademisyen olmak üzere 4 bin 464 memur görevinden ihraç edilmiştir. İhraç edilen akademisyenler arasında, Boğaziçi Üniversitesi’nde de ders veren, çok değerli Anayasa Hukuku hocamız Murat Sevinç de bulunuyor.
Bir süredir devam eden ve sonuncusu Murat Hoca’mızın işinden ve çok sevdiği fakültesinden uzaklaştırılmasıyla sonuçlanan bu ihraçlar, ortada suç ya da suçlu dahi olmadan “tehlikeli akademisyen” söylemini üreterek yüzlerce akademisyeni işsiz bırakmaktadır. Bu gidişat, ülkedeki akademik ortama ağır bir darbe ve bilimsel gelişmeyi binbir emekle ayakta tutan hocalarımıza karşı yapılan haksız ve dayanaksız bir müdahaleden başka bir şey değildir.
Akademiyi, özgür düşünce ve bilgi üretimi ortamını katledenler, Türkiye’yi büyük bir uçuruma sürüklemektedir. Bugün, bitmek bilmeyen savaşların karşısında barıştan, yaşamdan, insanlık onurundan ve adil bir düzenden yana olan hocalarımız teker teker aramızdan alınmaktadır. Hocalarımızın daha iyi, daha adil, daha barışçıl Türkiye’ye dair talepleri, bu ülkede bir arada yaşayabilmenin yanı sıra özgür düşünce ve bilgi üretebilmenin teminatıdır.
Murat Sevinç, üniversitedeki ilk yılımızdan itibaren bizlere her zaman bütün farklılıklarımızla var olabileceğimiz bir dünyaya inanmamız ve böyle bir dünya için çabalamamız gerektiği bilincini aşılayan hocalarımızdan biridir. Bütün derslerini bu anlayışla sürdürmüş ve bizlere bu anlayışı hayatlarımıza aktarabilmemiz için en güzel örneği yine kendisi teşkil etmiştir. Murat Hoca’nın öğrencileri olarak bizler, üniversite yıllarımız boyunca birbirimizi dinleyebilmenin, toplumsal uzlaşmanın ve bunun teminatı olan anayasanın ülke siyaseti için ne denli önemli olduğunu; hukukun üstünlüğünün ne demek olduğunu, güçler ayrılığına dayanan bu demokratik ilkenin aşınması durumunda bir ülkenin neleri kaybedebileceğini öğrendik.
Bizler, öğrencisi olmaktan gurur duyduğumuz Murat Sevinç’in her zaman yanındayız; onun akademik ve insani mirasına sahip çıkıyoruz. Kendisinin de söylediği gibi, ‘Sevgi ve saygınlığı hükme bağlayacak bir hukuk normu yoktur; hakikat, sevgi ve saygınlık ihraç edilemez.’
Murat Sevinç’in Boğaziçi Üniversitesi’nden Öğrencileri”