29 Mart 2017 Çarşamba

71 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU FIRAT KALKANI HAREKATI BİTİRİLDİ..!

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’ye yönelik düzenlenen ‘Fırat Kalkanı’ harekatının sonuçlandığını söyledi. NTV’nin özel yayınına katılan Yıldırım, harekatın sonuçlandığını şu sözlerle duyurdu: “Fırat Kalkanı harekatı sona ermiştir,gerek duyulursa başka harekat başlatılır.” Kararın, Rusya’nın Türkiye’nin Suriye’den ayrılma vakti geldi mesajından sonra gerçekleşmesi de dikkat çekti.
Dört saat süren MGK toplantısının ardından akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada da ‘Fırat Kalkanı Harekatı’nın sonuçlandığı ibaresi yazılıydı. Açıklamada şöyle denmişti: “Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekâtın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir”
Geçen yılın ağustos ayının başından beri yürütülen ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda şu zamana kadar hayatını kaybeden asker sayısı 71.