27 Mart 2017 Pazartesi

Yalan söyleme, istifa et: Erdoğan’ın yok dediği fesih yetkisi AKP broşüründe Var..!

Tayyip Erdoğan, 26 Mart Sancaktepe’de yaptığı konuşmada CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanının Meclis’i fesih yetkisi yok. Nerede var böyle bir yetki? Gösterin diyoruz. Yok böyle bir yetki. Yahu yalan söyleme be, dürüst ol” diye seslenmişti.
27 Martta TÜGVA Gençlik Buluşması’nda, ardından da Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de konuşan Erdoğan aynı yalanı tekrarladı. . Erdoğan, benzer cümleler sarf ettikten sonra “Bunu ispat et, cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim” dedi. Erdoğan’ın aradığı ispat ise fazla uzakta değildi, AKP broşüründeydi.
16 NİSAN'DA REFERANDUMA SUNULACAK MADDE
Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin yenilenmesi
Madde 116- Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının beşte üç çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Bu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır. Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.
Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir. Seçimlerinin birlikte yenilenmesine karar verilen Meclisin ve Cumhurbaşkanının yetki ve görevleri, yeni Meclisin ve Cumhurbaşkanının göreve başlamasına kadar devam eder.,
AKP KİTAPÇIĞINDA 'FESİH' DENİYOR
AKP tarafından dağıtılan başkanlık kitapçığında "fesih" sözcüğü kullanılıyor.
Kitapçıkta "Fesih yetkisi yeni sistemde seçimlerin karşılıklı olarak yenilenmesi yoluyla gerçekleşebilecektir. TBMM 3/5 çoğunlukla, Cumhurbaşkanı da dilediği zaman bu yetkiyi tek başına kullanabilir." deniliyor.
Şimdi göreceğiz; “Dürüst ol dürüst” diye haykıran verdiği söze bağlı kalıp Erdoğan istifa edecek mi, etmeyecek mi? Yalanda sınır tanımayan Erdoğan pişkinliğe yeni yalanlarla devam edecek.