23 Mart 2017 Perşembe

AKP Faşizmi ölülerimize de Düşman..!

Önce İnfaz ettiler Ardından Kemal Kurkut’un cenazesinin bulunduğu morgun suyunu kesip mezar yeri verilmedir..!
Diyarbakır Newrozu’nun düzenlediği Newroz Parkı’na gelmek isterken, Evrim Alataş Caddesi üzerindeki arama noktasında, üzeri yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesiyle” polis tarafından vurularak öldürülen İnönü Üniversitesi öğrencisi Kemal Kurkut, Malatya’da toprağa verildi. Hayatını kaybetmesinin ardından dün akşam saatlerinde Malatya Adli Tıp Kurumu’na götürülen Kurkut’un cenazesi, sabah saatlerinde ailesi, HDP milletvekilleri Behçet Yıldırım ve Alican Önlü, HDP ve DBP il yöneticileri ile yüzlerce kişi tarafından alınarak, Alibaba Mezarlığı’nda bulunan morga götürüldü.
Belediye cenaze yıkanmasın diye suyu kesti
Cenazenin burada yıkanmasının beklendiği sırada morgun suyu, AKP’li Battalgazi Belediyesi görevlilerince kesildi. Suyun kesilmesi üzerine belediye yetkilileri ile görüşen aileye, önceki gece Alibaba Mezarlığı’nda kazılan mezar yerine defin yapılmasına izin verilmeyeceği, cenaze aracı ve çadır da tahsis edilmeyeceği bildirildi. Bunun üzerine morg önünde kısa süreli tartışma yaşanırken, aile cenazeyi kendi imkanlarıyla yıkadı.
Emniyet cenaze aracını engelledi
Morg önünde bekleyen Kurkut’un amcası Yusuf Kurkut, cenazelerini almadan önce Battalgazi Belediyesi’nden taziye çadırı ve cenaze taşıma aracı ayarladıklarını söyledi. Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan cenazeyi aldıktan sonra morga geldiklerini anlatan Kurkut, Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün cenaze aracının gelmesine engel olduğunu söyledi. Amca Kurkut, “Üç defa cenaze aracının gelmesini engellediler. Mezar yerini de ayarladık fakat sit alanı diye vermediler. Akşamdan Battallgazi Belediyesi’nden çadır ayarladık ama çadırı da vermediler. Çadırı kendimiz ayarladık. Bu yapılanlar siyasi hesaplar yüzünden yapıldı. Biz cenazemizi sırtımızdan da getirebilirdik. Biz başka yerden mi geldik? Biz de buranın insanıyız” diye tepki gösterdi.
Cenaze daha sonra morg önünde bulunan bir yurttaşın minibüsüne alınarak Topbaş Mezarlığı’na getirildi. Kurkut’un cenazesi, ağıt ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
‘Yetkililer yalan söylüyor’
Cenaze töreninde konuşan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, “Kemal de herkes gibi bir sevinci, bir bayramı yaşamak istedi. Ama hepimize gördükleri gibi Kemal’e de bunu çok gördüler” dedi. Kurkut’un öldürülmesine ilişkin yetkililerin yalan söylediğini vurgulayan Önlü, “Neymiş çantası varmış da, kitleye doğru koşup ‘Patlatacağım’ diye bağırıyormuş. Bu kadar riyakarlık olamaz. Hem öldürmek hem de bu kadar münafıklık olmaz. Kerbela’dan bugüne kadar yaşadık ama Yezid soyu da devam ediyor. Nasıl ki Hazreti Hüseyin’in direnişi devam ediyorsa Kemal gibi, Yezid’in soyu da devam ediyor” dedi.
‘Kemal’e bir toprağı çok gördüler’
Belediyenin cenazenin defnedilmesine engel olmasına da tepki gösteren Önlü, “Yezid de Hazreti Hüseyin’in defnedilmesine müsaade etmedi. Bu defnedilmeyi engelleyenler kendilerine Müslüman dediler. Kemal’e bir toprağı çok gördüler. Arabayı götürdüler, suyu kestiler. Bu nasıl bir Müslümanlık, nasıl vicdan?” diye sordu.
Kurkut’un hiç uyarılmadan, kendisini tanıtmaya izin verilmeden katledildiğini belirten HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ise, “Avrupa’ya demokrasi dersi vermeye kalkanlar, bizlere demokrasiyi böyle gösteriyorlar. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Kemal’i katledenler mutlaka cezalandırılacak” dedi.
Cenaze töreninin ardından kitle mezarlıktan ayrıldı.