27 Mart 2017 Pazartesi

Hayır, Saray ve Hükmet için sonun başlangıcı olabilir..!

On dört yıldır yaptığı hizmetlere çok güvenen bir iktidar referanduma giderken telaş içinde. Yeni toplu açılışlar yapıyor, açtığı huzur evlerini, hastaneleri göstermelik yeniden açıyor, kurdele kesiyor.
Yol, köprü, tünel, hava alanları yaptık demekle yetinmiyor. 16 Nisan Referandumuna giderken kampanyasını yalan ve korkutma üzerine kuruyor. Bir dizi terör örgütü adı sayıyor, “hepsi hayır veriyor” diyor…
Yetmiyor, “hayır çıkarsa ülke işgal olur” diyor.
Kaos, iç savaş ile halkı tehdit ediyor, korkutmaya çalışıyor.
Saray ve AKP rahat değil.
Halkın kendileri kadar kolay kanmadığını görüyor. Devletin bütün mali olanaklarını, polis gücünü kullanıyor. Sokakta hayır üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor, keyfi göz altıları yaşanıyor.
Hayır, kampanyası yürütenler salon bulamıyor, konuşmaları keyfi engellere takılıyor. Özel televizyon kanalları hayır kampanyası yürütenlere ekran açmaya korkuyor. Açanlar kısıtlı süreler içinde gereksiz sorulara cevap vermek zorunda bırakılıyor.
Saray ve AKP tam saha pres uygulayarak nefes aldırmıyor hayır kampanyası yürütenlere.
Bütün bunlar yaşanırken Erdoğan, her gün bir yere kurdurduğu kürsüye çıkarak konuşuyor, Avrupa’yı faşistlikle suçluyor.
Erdoğan ve bütün tayfası Anayasanın neden değiştirilmesi gerektiğini, değişen maddelerin getireceklerini anlatmaktan özenle kaçıyorlar. Söylenenleri yalanlayarak geçiştirmeye, inkâr etmeye çalışıyorlar. Hayır kampanyasında öne çıkan itirazları, hayır kampanyası yürütenlerin konuşmalarından cımbızlanmış ucuz polemik konusu haline getirmeye çalışıyorlar.
Bütün bunlar fena halde sıkışmış olduklarını, hedeflerinden oldukça uzak olduklarını gösteriyor.
Korkuyorlar.
Hayır, belki başbakanın değişmesi ve bazı bakanların koltuğundan olması dışında iktidar değişimini getirmeyecek, ama Saray ve Hükümeti için ciddi bir güvensizlik oyu anlamına gelecek.
Saray ve Hükümetin üzerinde yeni bir 7 Haziran yaşama korkusu “Demoklesin Kılıcı” gibi sallanıyor.
Saray ve Hükümet korkuyor.

Bu yüzden korkutmaya çalışarak referandumdan istediğini alarak çıkmak istiyor. Çünkü referandumdan çıkacak bir hayır Saray ve Hükmet için sonun başlangıcı anlamına gelecek…