30 Mart 2017 Perşembe

Nakliyat İş’ten Filistin halkıyla dayanışma eylemleri

Nakliyat İş’in de üyesi olduğu Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet ve işgale karşı dayanışma amacı ile 30 Martı “Filistin Halkı ile Dayanışma Günü” ilan etti
30 Mart’ın Dünya Sendikalar Federasyonu tarafından Filistin Halkı ile Dayanışma Günü ilan edilmesiyle dünyanın dört bir tarafındaki emekçiler, İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet ve işgale karşı dayanışma eylemleri düzenledi. Dünya Sendikalar Federasyonu üyesi Nakliyat İş de İstanbul ve Konya’da iki ayrı eylemle Filistin işçi sınıfı ile dayanışmada bulunarak, İsrail’i protesto etti.
İstanbul’daki eylem saat 11.00’da İsrail Konsolosluğu önünde yapıldı. Basın açıklamasına Topkapı Nakliyeciler Sitesi’nden Nakliyat İş işyeri temsilcileri , Tüvtürk Araç Muayene İstasyon temsilcileri ve sendika yöneticileri katıldı.
Burada Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından basın metni okundu. Açıklamanın ardından İsrail bayrağı yakılarak “Katil ABD, İsrail Filistin’den defol”, “Zafer direnen halkların olacak”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Filistin halkı onurumuzdur”, “Direnen halklar kazanacak” ve “Katil İsrail Filistin’den defol” sloganları ile eylem son buldu.
Konya’daki eylem ise saat 13.30’da Kayalı Park’ta Nakliyat İş üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Basın açıklamasının yapılacağı yere kortej oluşturarak sloganlarla yürüyerek gelindi. Buradaki basın açıklaması Eskişehir Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik tarafından yapıldı. Yapılan basın açıklamasının ardından ABD ve İsrail bayrakları yakıldı. Basın açıklamasından sonra atılan sloganlarla eylem son buldu.