21 Mart 2017 Salı

Tüm faşist baskı ve yasak ve kuşatmaya rağmen Diyarbakır Newroz'una yüzbinler katılarak AKP Faşizmine Yanıt Verdiler..!


Kirli savaşla sonuç almayı ve Kürt özgürlük hareketiyle halk arasına nifak tohumu ekmeyi amaçlayan AKP faşist diktatörlüğünün yalanlarını Diyarbakır Nerwoz'una katılan yüzbinler birkez daha boşa çıkardı. AKP’nin yalan üretme merkezi yandan medya günlerdir yalan haberlerle Kürt halkının iradesini kırmaya ve " Kürt özgürlük hareketinin bittiği, artık ayağa kalkamayacağı, bölge halkının HDP'ye tutum aldığı" vb. demagojisini sistemlice propaganda etti.
Neki Kürt halkı faşizmin Kürt özgürlük direnişini ezip dağıtma saldırısına direnerek yanıt verdi.
Newroz da Newroz alanını dolduran yüz binlerle Kürt halkının eşitlik ve özgürlük savaşımından asla geri durmayacaklarını bir kez daha ortaya koymuş oldu. Faşist AKP iktidarı ve Onun başı Newroz'a düşmanlığının nedeni Kral Dehak’ın başına gelenleri bildiklerindendir. Demirci Kawa’nın evlatları Diyarbakırda ve Türkiye'nin bir çok kentinde " Direne Direne Kazanacağız " şiarıyla Newrozda isyan ateşini körükleyerek, zalim Erdoğan'ın sarayının sarayını kuşatıyorlar.
Şimdi zalimin zulmüne karşı Demirci Kawa'nın isyan ateşini körükleyerek halkların eşitliği ve özgürlüğü için kavgayı körükleme zamanıdır. Selam olsun Newroz da Faşist Kuşatmayı Yarmak İçin Newroz Alanlarını dolduran yüz binlerce emekçilere...
Yaşasın Newroz, Newroz Piroz Be..!

faşizme Ölüm Halklara Özgürlük..!