30 Mart 2017 Perşembe

Zindanlara süren faşist zulme karşı bedenlerini açlık grevine yatıran Devrimci tutsaklarla dayanışmayı büyütelim..!


Zindanlarda,, “Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, cezaevlerindeki hak ihlallerinin son bulması ve bölge illerindeki ablukanın kaldırılması” talebiyle PKK ve PJAK'lı mahpusların başlattığı süresiz, dönüşümsüz açlık grevi kritik noktada. 30 tutuklunun Şakran Cezaevi’nde başlattığı süresiz, dönüşümsüz açlık grevi 42’nci gününe girerken, Sincan Cezaevi’nde 33, Edirne Cezaevi’nde 32, Van Cezaevi’nde 20, Menemen Cezaevi’nde 22, Hilvan Cezaevi’nde 12 ve Ermenek Cezaevi’nde ise 12’üncü gününe girdi. Dün de süresiz, dönüşümsüz açlık grevine Bolu Cezaevi’nden 10 tutuklu daha dahil oldu.
Açlık grevlerine ilişkin açıklama yapan HDP Cezaevi Komisyonu Sözcüsü ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Burcu Çelik ve İHD, yetkililerin derhal tutuklularla görüşerek, sorunlara çözüm getirmesini istedi. 
Açlık grevlerinin başladığı ilk günden bu yana cezaevi idarelerine verilen dilekçelere herhangi bir yanıt verilmediğini belirten Çelik, “Her gün, her saat, cezaevlerinden kötü haber almamıza sebebiyet verecek. Özellikle OHAL öncesi ve sonrasında sistematik olarak artan hak ihlalleri noktasında artık çözüm bulamayan, muhatap bulamayan tutsakların başvurmuş oldukları bir sonuç oldu bu. Sebep değil, sonuçtur bu durum” dedi. 
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Genel Müdürlüğü, TBMM İnsan Hakları Komisyonu ile insan hakları örgütlerine zaman kaybetmeden tutuklularla görüşülmesi ve çözüm bulması çağrısı yapan Çelik, “Bugün insani ve vicdani olarak cezaevlerine gerçekten bakmamız gerekiyor” şeklinde konuştu
Adalet Bakanlığı yetkileriyle görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyleyen Çelik, “Bakanlığın hala cezaevlerinde tam olarak ne olduğu ile ilgili bilgisi olmadığını düşünüyoruz. Tamamen idarecilerin vermiş oldukları bilgilere dayanarak hareket ediliyor” diye konuştu. 
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu da yazılı açıklama yaparak, “Şu an yüzlerce mahpusun dönüşümlü ya da dönüşümsüz olarak içinde bulunduğu açlık grevleri, taleplerin karşılanması ve hak ihlallerinin son bulmasıyla sona erecektir.
Yetkililerin bir an önce sorunların çözümü doğrultusunda adım atmalarını istiyoruz” dedi