21 Mart 2017 Salı

AKP Faşizmi Hak İhllallerine Devam Ediyor..!

CHP Milletvekili Şenal Sarıhan 13-19 Mart arasında yaşanan hak ihlallerini raporlaştırdı. Sarıhan’ın hazırladığı bir haftalık rapor bile Türkiye’nin karnesini gözler önüne seriyor.
Aynı zamanda Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonundaki Başkan Vekilliği görevini de yürüten Şenal Sarıhan’ın hazırladığı rapordan bazı örnekler şöyle:
* KHK ile ihraç edilen Nazife Onay’ın işine geri dönmek için İstanbul Şişli’de başlattığı eyleme polis müdahale etti ve Onay’ın 15 Mart günü gözaltına aldı. Aydın’da yine KHK mağduru Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir darbedilerek gözaltına alındı.
* Bu hafta referandumda hayır denilmesi için çalışmalar yürütenlerin de başına gelmeyen kalmadı: Birleşik Haziran Hareketi üyelerinin Denizli’deki standına bir grup bıçak ve taşlarla saldırdı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu Giresun’da girdiği bir kahvehanede bir grubun saldırısına uğradı. Van’ın Erciş ilçesinde hayır kampanyası yürüten anons aracına polis “Araç sadece yolcu taşımasında kullanılabilir” gerekçesiyle el koydu. İstanbul’da İGDAŞ’a bağlı taşeron bir firmada çalışan sekiz işçi, ‘hayır’ çalışması yaptıkları için işten atıldı. Ankara Karanfil Sokak’ta “hayır” bildirisi dağıtan, Sosyalist Emekçiler Partisi üyesi 10 kişi ve 1 AKA-DER üyesi toplam 11 kişi gözaltına alındı.
* Antalya’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda ‘‘Cumhurbaşkanına hakaret- suç işlemeye tahrik’’ iddiasıyla, Eğitim Sen Antalya Şube Üyesi Öğretmen Yüksel Çağlar gözaltına alındı.
* İzmir Buca’da 3 öğrenci hırsızlıkla suçlandı. Kadın müdür yardımcıları ortaokulda okuyan kız çocuklarını çıplak aramaya maruz bıraktı. Çalındığı söylenen para bulunamazken öğrencilerin üzerinden sadece okul harçlıkları çıktı.