26 Mart 2017 Pazar

Merve Kavakçı açıkça 'itiraf' etti: Almanya'ya teşekkürler evet diyen AKP'nin yükünü hafifletti..!

Oda TV'deki habere göre, Türkiye ile Almanya arasındaki kriz karşılıklı açıklamalarla devam ediyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a salon verilmemesiyle başlayan gerginlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Nazi” benzetmesiyle zirve noktasına ulaştı
Hükümet cenahı ise Almanya ile yaşanan krizi, referandumda “evet” oyu toplamaya yönelik kullanıyor.
Yandaşlardan Almanya'ya teşekkür
Diğer yandan ise hükümete yakın Yeni Akit gazetesi yazarı Merve Kavakçı bugünkü “Teşekkürler Almanya” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:
“Samimi bir teşekkür benimkisi. Zira bu kadar önemli bir Evet kampanyasını içteki siyasiler bu kadar kısa sürede hazırlayıp uygulamaya koyamayabilirlerdi. Bu anlamda Evet diyen AK Parti’nin yükü bir miktar da olsa hafiflemiş oluyor Evet için onlara yardımcı olan Almanya devreye girince.. Zira anlatıp anlatıp teorik perspektiften, felsefi arka plandan pratiğe geçilmeye yardımcı oluyor Almanya’nın tavrı.”
Almanya’yla gerilimin yükselmesinin ardından ise hükümete yakın medya manşetlerinde ortak bir dil kullanarak, Almanya’nın referandumda “Hayır” tarafında olduğunu iddia etti. Yeni Şafak dün “Hayırcıların patronu Almanya” manşetiyle çıktı.
MHP seçmeni ikna
Ankara kulislerinde ise AKP’nin Almanya’yla olan gerilimi referandumda kendi lehine çevirmeye çalıştığı konuşuluyor. Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül bugünkü haberinde Almanya’yla gerilimle ilgili şu satırları kaleme aldı:

“Tahmin ve ölçümler MHP seçmeninin başkanlığa direnişinin sürdüğünü gösterdi. MHP seçmeninin yüzde 60’ların üzerinde hayır ve kararsız olduğu tespit edildi. Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleriyle mitinglerle ilgili girilen sert polemiklerin de MHP seçmeninin ikna edilememesiyle bağlantısı olduğu belirtiliyor.”