30 Mart 2017 Perşembe

İzmir’de AKP’lilerin provokasyon girişimi boşa düşürüldü..!

Referanduma yaklaşık iki hafta kala ülkenin dört bir yanında hayırcılara yönelik saldırılar gerçekleştiriliyor. Evet çıkarmak için AKP’liler birçok provokasyon denemelerinde bulunuyor. Benzer bir girişim İzmir’in Hatay semtinde denendi
İzmir’in Hatay semtinde Konak ve Karabağlar ilçeleri arasındaki İnönü Caddesi’nde bir grup evetçi çalışma yapmak bahanesiyle toplandı. Hatay halkının tepki göstermesi ve yolun karşı tarafına yüzlerce kişinin hayır diyerek toplanmasıyla beraber onlarca sivil polis, çevik kuvvet ve TOMA olay yerine geldi. Provokasyon girişimine rağmen hayırcılar hayırın sesini marşlar ve sloganlarla yükseltti.
Marşlara balkonlardan, pencerelerden eşlik edenler yapılanların propaganda çalışması olmadığını bir provokasyon girişimi olduğunu belirtti. Mahalleliler polisin evetçileri koruyarak hayırcıların dağılmasını istemesine ise kendi mahalleri olduğunu ve hiçbir yere gitmeyecekleri cevaplarını verdi.

Evetçilerin ve polisin karşısında Hatay Hayır Meclisi üyeleri de oradaydı. “başkanlığa ve tek adama hayır” diyenlerin kararlı duruşunun ardından evetçiler polis ordusuyla beraber semtten ayrılmak zorunda kaldı.