30 Mart 2017 Perşembe

Brüksel’de Faşist Çeteler “Hayır”cı Devrimci-demokrat ve Kürtlere saldırdı: Biri ağır üç sandık görevlisi yaralı..

Brüksel’deki referandum oylaması sırasında “hayır”cı Kürt seçmenlere faşist bir grup saldırı düzenledi. Saldırıda “hayır” cephesinin üç sandık görevlisi yaralandı, yaralılardan bıçaklanan bir kişinin durumu ağır
Belçika’nın başkenti Brüksel’de Başkonsolosluk binasındaki referandum oylaması sırasında toplu bir biçimde oy kullanmaya giden “hayır”cı Kürt seçmenlere kalabalık bir faşist grup saldırı düzenledi.
Saldırı, “hayır”cı Kürtler karşılık vermesiyle yaklaşık 300 kişinin dahil olduğu büyük bir arbedeye dönüştü. Polis arbedeye müdahale etse de olayları tam olarak önleyemedi. Gerilim ara sokaklarda devam etti.
Sopalarla bıçaklarla yapılan ve organize biçimde yapıldığı anlaşılan saldırıda Sultan Uğraş, Mahmut Yaşar ve soyadı öğrenilemeyen Hasa adlı “hayır” cephesinin üç sandık görevlisi yaralandı. Yaralananlar hastaneye kaldırılırken, Sultan Uğraş’ın boğazından bıçaklandığı ve durumunun ağır olduğu belirtildi.
Belçika basını: “AKP’liler Kürtlere saldırdı”
Belçika basını yaşananları “Türk hükümeti taraftarlarının üç Kürt kökenli vatandaşı yaralaması” olarak duyurdu.
Brüksel Polis Sözcüsü İlse Van de Keere de yaptığı açıklamada “ciddi bir saldırı” yaşandığını, olayla ilgili bir soruşturma başlatıldığını aktardı.
Brüksel Savcılığı da olayla ilgili kapsamlı bir açıklama yapılacağını duyurdu.
Avrupa Hayır Platformu: “Saldırılar yıldıramayacak, daha çok ‘hayır’ için çalışacağız”
Avrupa Hayır Platformu, saldırıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan taraftarlarının oy kullanımının başladığı ilk günden bu yana konsolosluk çevresinde çeşitli provokasyonlar çıkardığını belirten platformu, bu konuda konsolosluğa ve YSK’ye uyarılarda bulunduklarını ancak uyarılarının ciddiye alınmadığını aktardı.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Avrupa Hayır Platformu olarak Saray’daki diktatör bozuntusu AKP-MHP faşist güruhu saldırılarla, tutuklamalarla bizleri yıldıramayacaktır. Faşizme ve diktatörlüğe karşı daha çok ‘hayır’ için çalışacağız. Demokrasi, özgürlük ve eşitlik için herkesi ‘hayır’ oyu vermek için seferberlik ruhuyla konsolosluklara gidip ‘hayır’ oyu vermeye ve ‘hayır’ için çalışmaya, bütün gönüllü ‘hayır’ çalışanlarına destek vermeye çağırıyoruz. Avrupa kamuoyu ve basınını da AKP çetelerinin yeni saldırılarını engellemek için göreve davet ediyoruz.
Başkonsolosluktan açıklama
Başkonsolosluk da olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

30 Mart Perşembe günü öğleden sonra Başkonsolosluğumuzda oy verme işlemleri sorunsuz bir şekilde devam ederken, başkonsolosluğumuza 100 metre mesafede bir grup vatandaşımız arasında çıkan arbede neticesinde yaralanmalar olduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu olaydan dört siyasi parti (AK Parti, MHP, CHP, HDP) temsilcimiz büyük üzüntü duymuş olup, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dilemektedirler. Yaralı vatandaşlarımıza ziyarette bulunulacaktır.