27 Mart 2017 Pazartesi

Hayır dediğimi için, Alevi olduğumuz için işten atıldık..!

Biz LC WAİKİKİ’nin fason işlerini yapan ÇİFTÇİLER AYAKKABI fabrikasında çalışan 3 kadın emekçiyiz. 10 ay çalıştığımız süre içerisinde sürekli bir mezhep ayrımcılığı yaşadık.
Sürekli ustalarımız tarafından Alevi olduğumuz için hakaretlere uğramaktaydık. İLHAN ERDOĞAN adında imalat sorumlumuz, ‘Cemevi cümbüş evi, gitmekten bir gün çarpılacaksınız’ hakaretleriyle bizi sürekli tahrik ediyordu.
Bu durum fabrikaya AKP milletvekilinin gelmesi ile ağırlaştı. Fabrikada bir miting yapıldı ve tüm çalışanlar buna katılması için zorlandı, bunun üzerine İLHAN ERDOĞAN’nın çalıştığımız bölüme AKP bayrağı astırınca bu durum patlak verdi. İster istemez bu durum bizi rahatsız etti ve bu duruma ses çıkardık.
Biz 3 kadın arkadaş ‘Hayır’cı olduğumuzu dile getirdik, oranın miting alanı olmadığını vurgulayarak AKP bayrağını oradan indirmelerini istedik. Bu olaydan yaklaşık 1 saat sonra biz 3 Alevi arkadaş yazıhaneye çağrılarak “hayvan dinsizler, imansızlar” denerek ağır hakaretlerle işten atıldık.
Gitmek istemediğimiz miting alanına patronumuz MURAT bey tarafından hakaret edilerek işyerinde yapılan AKP mitingine zorla götürüldük ve bunlara rağmen işten atıldık.
Sesimizi duyurmak istiyoruz.

İşçiler, emekçiler halk olarak susmayalım. bu olayı yaygınlaştıralım.