20 Mart 2017 Pazartesi

EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK İÇİN NEWROZ PİROZ BE..!

Newroz, (Yeni Gün) Ortadoğu ve Uzak Doğu’da yaşayan birçok halkın kültüründe yer etmiş bir efsane. Her ne kadar anlamı dilden dile, inançtan inanca, gönülden gönüle değişiyor. Her ulus, her halk her kültür ona farklı anlamlar yüklemektedir. Kimine göre baharın muştusu, kimine göre doğum günü, kimine göre sömürü ve zulme karşı savaşanların yüreğine düşen isyan ateşidir, Newroz.
Biliyoruz ki, bahar, kışın tembelliğine, monotonluğuna ve donukluğa karşı silkiniştir. Aynı zamanda bahar mevsimi mücadele ve başkaldırı günleriyle doludur aradan 2620 yıl geçmesine rağmen, direniş özünü kaybetmeksizin her 21 Mart günü coşkuyla, Kürt ve Ortadoğu halklarınca kutlanan Newroz, halkların özgürlüğe olan özlemini ve inancını da taşır.
Yüz yıllardır, tarihteki soykırımlara, katliamlara, Roboskilere, Sur’a, Çizre’ye, Şırnak’a, sürgünlere, zorla göçertmelere, yok etme saldırılarına rağmen bugüne dek içeriği zenginleşerek, güncel mücadelelerle birleşip gelen Newroz giderek serhildanlarla birleşip başkaldırıya dönüştü. Bu başkaldırı ve zalimleri yakan ateş son 40 yılda daha fazla dağı, alanı, sokağı aydınlattı, aydınlatıyor.
2017 Newroz'unu; AKP faşizminin Kürt direnişini ezmek için Sri Lanka planını uygulamaya soktuğu, kazanılmış mevzilerin darbelenerek gasp edildiği, halkın iradesiyle seçilmiş olan HDP’li vekillerinin, Belediye başkanlarının, meclis üyelerinin ve Kürt politikacılarının kitlesel olarak tutuklanıp zindanlara kapatıldığı, kentlerin yakılıp-yıkıldığı 500 bin Kürdün yerinden yurdundan edildiği, gözaltı kayıpları, infazların ve linç kampanyalarının alıp başını gittiği, işkencenin rutinleştiği, en küçük sokak eyleminin kan ve zulümle bastırıldığı koşullarda karşılıyoruz.
Yeni Dehaklar her türlü kirli yöntemi devreye sokmaktan geri durmadığı halde, Kürt ulusunun kendi kaderini kendi eline alma hedefli; eşitlik ve özgürlük ateşini söndüremiyorlar. Özgürlük ateşi yeni Dehak’ları yakmak için daha gür yanarak, din, dil, ırk, ulus, cins farklılığı gözetmeksizin tüm emekçilerin birlikte kavgasının yolunu aydınlatıyor. Yüzlerce yıl önce zalim Dehak’ın zulmüne karşı Demirci Kawa’ın öncülüğünde yakılan  Newroz ateşi, bugün devrimci sosyalist Kawaların önderliğinde daha bir güçlü harlanarak, AKP’nin kirli savaşına, OHAL-KHK rejimine, rüşvete, yolsuzluğa, talana, faşist zalimlere, halk düşmanı yeni Dehaklara ve bunların baskı ve sömürü düzenlerine karşı, Kürt, Türk ulusları ve ulusal azınlıklardan işçi ve emekçilerin ortak amaçları, eşitlik, özgürlük ve sosyalizm kavgasında bütünleşerek iktidar için yürümelidir. İşçi sınıfı ve emekçi yığınların gerçek kurtuluşu ancak bu yolla sağlanır.
Asırlar öncesi, demirci KAWA’nın yaktığı isyan ateşi, bugün de Kürt ve Ortadoğu halklarının bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelelerinde yaşıyor. Yeni Dehak’lar, hangi yol ve yönteme başvururlarsa vursunlar, NEWROZ ateşini asla söndüremezler Günümüz Dehak’larının da, kan ve zorbalık üzerinde kurulu sömürü düzenleri, halkların beyninde ve yüreğinden yanan isyan ateşiyle ergeç ama mutlaka yerle bir edilecektir.
Tüm yasaklama, kuşatma ve içeriği bozma çabalarına karşın NEWROZ ateşi yanmaya devam ekmektedir. Onu, ne günümüzün. Dehak’ları olan emperyalistler, faşistler, gericiler, ne de reformistler ve revizyonistler söndürebilir. Her yer Newroz ateşini yakarak eşitlik, kardeşlik ve özgürlük şiarını alanlara taşıyalım.
Newroz Piroz Be Yaşasın Newroz..!
Bimre Koledar Biji Azadi..!

Yıkılsın Kölelik Kürtlere Eşitlik Özgürlük..