26 Mart 2017 Pazar

Göçmen Emekçiler Şeflik rejimine Geçit Vermemek İçin Refarandumda Sandığa Gidip Hayır oyu Vermelidirler..!

Avrupa’nın 6 ülkesinde anayasa referandumu için seçim süreci başlıyor. Almanya, Fransa, İsviçre, Belçika, Avusturya ve Danimarka’da 27 Mart Pazartesi günü başlayacak oy kullanma süreci 9 Nisan’a kadar devam edecek.
16 Nisan 2017 tarihinde milyonlarca kişi anayasa referandumu için sandığa gidecek. Yurt dışında ve gümrük kapılarında ise 27 Mart’tan itibaren seçmenler sandık başına gidebilecek. Yurt içinde seçmen kütüğüne kayıtlı 55 milyon 336 bin 960 seçmen oy kullanabilecek. Yurt dışı kütüğünde kayıtlı bulunan 2 milyon 929 bin 389 seçmen ise 57 ülke, 120 temsilcilik ve 32 gümrük kapısında oy kullanabilecek.
Pazartesi başlıyor.Hiç kimse referanduma seyirci kalma hakkına sahip değildir. Onun içindir ki demokrat, ilerici, devrimci, sosyalist ve başkanlık rejimine karlı olan herkes sandığa gidip Hayır oyu kullanmalı ve çevresini harekete geçirmelidir.
Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İsviçre ve Danimarka’da 27 Mart-9 Nisan tarihleri arasında oy kullanılabilecek. Seçmenler, 09:00-21:00 arasında oylarını kullanacak; 21:00’dan önce sandık alanına giriş yapan seçmenlerin oy kullanma işlemi bitene kadar sandık kapanmayacak. Seçmenler geçmiş seçim süreçlerinden farklı olarak sadece kayıtlı oldukları konsolosluk değil diğer oy kullanma merkezlerinde de oy kullanabilecek. Avrupa Hayır Platformu bileşenleri ve DKTM'ler geçmiş seçimlerde olduğu gibi uzak yerlerdeki seçmenleri otobüs ve araçlar ile seçim merkezlerine taşımayı da planlıyor.
Gümrük kapılarında ise oy kullanma süreci 16 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek.
Almanya
Yurt dışı seçim bölgesinin açık ara en büyük sahası olan Almanya'da 1 milyon 411 bin 198 kayıtlı seçmen bulunuyor. 1 Kasım seçimlerinde bunların yüzde 40,7'si (569 bin 886 seçmen) toplam bin 464 sandıkta oy kullandı. Almanya’da 13 merkezde oy kullanılacak. Berlin, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Köln, Karlsruhe, Mainz, Münih ve Münster’te yurtdışı temsilciliklerinde oy kullanılacak.
Hannover ve Münih'te konsoloslukların kuracağı ek seçim lokallerinde de oy verilebilecek. Konsolosluk bulunmayan Dortmund’da eski Türk Eğitim Merkezi, Nürnberg’de ise Grüne Halle Etkinlik Merkezi’nde oy kullanılacak.
Avusturya ve Belçika
Avusturya’da YSK’nin aldığı karara gere Viyana, Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarında 27 Mart-9 Nisan tarihleri arasında oy kullanılacak.
Belçika’da Brüksel Başkansolosluğu ile Anvers’te konsolosluk küçük olduğu için Bluepoint Antwerpen Konferans Merkezi’nde oy kullanılacak. Her iki oy merkezinde de HDP adına 5’şer müşahit ile itiraza yetkili 2’şer görevli olacak. Brüksel ve Anvers’te hafta içi 3, hafta sonu 6 sandık kurulacak. Uzak yerlerden kitleyi taşımak için ise araçlar hazırlanmış durumda. Seçmenler Liege, Vervies, Genk’ten ücretsiz olarak her gün minibüsler, hafta sonu ise otobüslerle seçim merkezlerine taşınacak.
Danimarka
Danimarka’da tek oy kullanma merkezi Kopenhag Büyükelçiliği. 27 Mart-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek oy kullanma süreci için burada da Hayır Platformu otobüsler kiralamış durumda. Uzak kentlerdeki seçmenleri taşımak için hafta sonu 12 otobüs ayarlanırken, hafta içi ise araçlarla elçiliğe gidilecek. Hayır Platformu dışında kalan diğer Hayır’cılar içinde 4 otobüs kiralandığı bildirildi. Kopenhag Büyükelçiliği’nde 3 sandık kurulacak. HDP’nin de müşahitleri görev başında olacak.
İsviçre
İsviçre’de de Bern Büyükelçiliği ile Cenevre ve Zürih Başkonsolosluklarında Pazartesi gününden itibaren oy kullanılabilecek. Bern'de hafta için 2, hafta sonu 3; Zürih'de hafta içi 4, hafta sonu 5; Cenevre’de hafta içi 1, hafta sonu 2 sandık kurulacak. İsviçre Hayır Platformu ise hazırlıklarını sürdürüyor. Sandık güvenliği için müşahitler belirlenirken hafta içi seçim gündemiyle konsoloslukla görüşme de yapıldı. Uzak yerlerdeki seçmenler için de geçmiş seçimlerde olduğu gibi araçlar hazırlanıyor.
Hayır’ın rengi kahverengi

Referandumda kullanılacak oy pusulaları da hazır. Pusulada, kahverengi ve beyaz renkte bölümler olacak. Anayasa’ya "Hayır" diyenler kahverengi bölüme, "Evet" diyenler beyaz bölüme mühür basacak.