25 Mart 2017 Cumartesi

Kurkut'un ölümünde 2 polis serbest bırakıldı..!

Kemal Kurkut'un ölümüne ilişkin haklarında işlem yapılan 2 polis serbest bırakıldı.
Diyarbakır Newrozunda Kemal Kurkut isimli üniversite öğrencisinin polislerce öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma hakkında açıklama yapan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, “Olası kasıtla adam öldürme” suçundan mahkemeye sevk edilen polisin serbest bırakıldığını belirtti.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Newroz kutlaması öncesi yarı çıplak olmasına rağmen “Canlı bomba” şüphesi ile polislerce öldürülen Kemal Kurkut’un katledilmesi olayına ilişkin yürütülen soruşturma hakkında açıklama yaptı. Elinde bıçak bulunan Kurkut’un polislerce öldürüldüğünün belirtildiği açıklamada, cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan iki polisten birinin serbest bırakıldığı, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen başka bir polisin ise 'adli kontrol şartı' ile serbest bırakıldığı belirtildi.
Başsavcılığın açıklaması şöyle: “Diyarbakır İl merkezinde 21/03/2017 tarihinde saat 07:30-08:00 sıralarında Nevruz kutlamalarının yapılacağı alana giren kişilerin kontrollerinin yapıldığı Evrim Alataş Caddesi üzerindeki park 4 Nolu arama noktasından elinde bıçak olduğu halde geçmek isteyen (K.K) isimli şahsın güvenlik görevlilerinin silahlı müdahalesi sonucu yaralanarak hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak; Olayın Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmesine müteakip gecikmeksizin Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.
Bazı basın ve yayın organları ile internet ortamında soruşturma konusu olayla ilgili haberler yapıldığı görülmüş olup, kamuoyunun bu nedenlerle sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesinde yarar bulunduğu değerlendirilmiştir.
‘SVAP ÖRNEKLERİ ALINDI’
Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen güvenlik görevlilerinin tespit edilebilmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal olay yerinde gerekli incelemeler yapılmış, otopsi işlemleri tamamlanmış, olaya ilişkin kamera kayıtları temin edilmiş, olay yerinde bulunan delil iz ve emareler tespit edilip muhafaza altına alınmış, atış artıklarının tespiti amacıyla olayın meydana geldiği güzergahta görev yapan güvenlik görevlilerinin svap örnekleri alınmış, olay sırasında silah kullanma ihtimalleri bulunan güvenlik görevlilerinin silahlarından mukayese amacıyla atış örnekleri aldırılmıştır.
Diğer taraftan Diyarbakır Valiliğince de olayla ilgili idari soruşturma başlatılmış ve İçişleri Bakanlığından Müfettiş talep edildiği bilgisi alınmıştır
POLİSE TUTUKLAMA TALEBİ
Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen iki kamu görevlisi, Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra bir kamu görevlisi serbest bırakılmış, diğer kamu görevlisi ise Türk Ceza Kanunu'nun 81/1. (olası kasıtla adam öldürme) maddesi kapsamında tutuklanması talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine Sevk edilmiştir.
SERBEST BIRAKILDI
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince sorgusu tamamlanan kamu görevlisi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 81/1. (olası kasıtla adam öldürme) maddesi kapsamında Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanmasına karar verilmiştir.
Cumhuriyet Başsavcılığımızca bu olaya ilişkin soruşturma tüm yönleriyle titiz bir şekilde yürütülmekte olup, gelişmelerden ayrıca kamuoyuna bilgi verilecektir."
2 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Öte yandan Doğan Haber Ajansının haberine göre Kemal Kurkut'un polis tarafından açılan ateşle ölümüyle ilgili haklarında işlem yapılan 2 polis, Valilik kararıyla görevden uzaklaştırıldı.