22 Mart 2017 Çarşamba

Diyarbakır Valiliği’nin “canlı bomba” yalanı ortaya çıktı..!

Diyarbakır Newroz Parkı’nın Evrim Alataş Caddesi üzerindeki polis kontrol noktasında dün genç bir şahıs vurularak öldürüldü.
dihaber’de yer alan habere göre, elinde bıçak, yarı çıplak vaziyette kontrol noktasında polislerle tartışan şahıs, daha sonra noktayı geçerek koşmaya başladı. Kimi polisler gencin üzerine kimi polisler de havaya ateş açarak genci durdurmak istedi. Bir polis amirinin "Ateş etmeyin" uyarılarına rağmen açılan ateş sonucu genç sırtından vuruldu.
Yarasını tutarak yaklaşık 10-15 metre daha kaçan genç, TOMA aracının arkasında yolun kenarında yere yığıldı. Yaklaşık 10 dakika sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Olayın ardından olay yerindeki gazetecilerin fotoğraf makinelerini kontrol eden polis, makinelerdeki kartlara format çektirdi.
Valilikten “canlı bomba” aldatmacası
Diyarbakır Valiliği vurulan gençle ilgili açıklama yaptı. Valiliğin açıklaması şöyle: "İlimiz Bağlar İlçesi Nevruz Park alanında gerçekleştirilecek olan Nevruz etkinlikleri miting alanına girmeye çalışan sırt çantalı bir şahıs, alanın güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerince aranmak istenmiş ancak şahıs kendini aratmak istememiş, ‘Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek güvenlik güçlerine bıçaklı saldırıda bulunmuş ve etkinliğin yapılacağı yöne doğru koşmaya başlamıştır. Şahıs, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen elindeki bıçağı atmamış ve alana doğru koşmaya devam etmiştir. Söz konusu şahsın canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden ve alanda bulunan katılımcıların can güvenliği göz önünde bulundurulduğundan dolayı, arama noktasında görevli güvenlik güçlerince müdahale edilmiştir.
Meydana gelen olay sonrasında yaralanan ve etkinlik alanına çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan şüpheli şahıs, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü inceleme başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."
Gazetecilerin bulunduğu noktada olay meydana gelmesine rağmen basının valiliğin açıklamasına dayandırdığı haber için kullanılan yerdeki fotoğrafta dahi gencin çıplak olduğu görülüyor.
Ailesi “canlı bomba” iddiasında tepki
Diyarbakır Newroz’unda polis tarafından öldürülen yarı çıplak kişinin aslen Adıyaman doğumlu üniversite öğrencisi Kemal Kurkut olduğu öğrenildi. İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi olduğu öğrenilen ve Malatya’da ikamet eden Kurkut’un cenazesi defnedilmek üzere aile tarafından Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alındı.
Kurkut’un cenazesi bugün Malatya Batalgazi ilçesinde defnedilecek.

Yine dihaber’in ulaştığı Kurkut Ailesi, Diyarbakır Valiliği'nin yaptığı “'Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim' diyerek elindeki bıçakla alana koştuğu için canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden müdahale edilmiştir” şeklindeki açıklamayı yalandı. Aile, çocuklarının Newroz kutlaması için Diyarbakır'a gittiğini söyledi.