20 Mart 2017 Pazartesi

Bakan Kayadan Yeni Kabataş Yalanı..!

Gezi direnişinde direnişe Gölge düşürmek için AKPli belediye başkanının gelinine üstleri çıplak, yılan derisi pantolonlular saldırıp, üzerlerine işedikleri vb. iddia edilerek, yalan söylemekten geri durmamışlar ve olayın bir sernay olduğu açığa çıkmıştı.
İkinci bir Kabataş olayı da Hollanda da yaşandı. Erdoğan'ın kurşun askeri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda’da yaşanan diplomatik krizle ilgili “Bir bakanın muhatabı polis olabilir mi? Karşımızda muhatap olarak polis vardı. Korumalarımıza ‘İlerlerseniz vururuz’ dediler. Namluya mermi sürme sesleri duyduk” ifadelerini kullandı.
Hollanda polisi hakkında, “Konuşma tarzları gayet kaba ve insanlık dışıydı” diyen Bakan Kaya, Türkiye’de polisten görmeye hiç alışık olmadığımız manzaraları tarif etti!
Bakan Kaya, Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan’a yaptığı açıklamada, Kabataş Gelini’ni andıran laflar etti:

“Bir polis bizi durdurdu ve pasaportuma el koydu. Bize baştan itibaren ‘Almanya’ya geri döneceksiniz, sizin bu binaya girişiniz yasaklandı’ dediler. Parmaklarını sallayarak, terbiyesizce, sert bir tavır gösterdiler ama hiçbir gerekçe söylemediler. Çünkü mantıklı, hukuki bir cevap verme şansları yoktu. Sonra bir anda sayısı arttı polislerin, arkasından sivil polisler de geldi. Birkaç kez yürüyerek geçme girişimimiz oldu ama bu mümkün olmadı” diye konuştu. Yalan da kimse ölmediğini dikkate aldığımızda, şeriatçılar yalanda sınır tanımamaya devam ediyorlar. Bakan Fatma Betül kaya attıkça coşuyor coştukça yalana devam ediyor.