22 Mart 2017 Çarşamba

Londra'da saldırı: 4 ölü 20 yaralı..!



Londra'da parlamento önünde silahlı çatışma yaşandı. İngiliz polisi, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, biri polis 20 kişinin yaralandığını bildirerek, "Saldırgan etkisiz hale getirildi." açıklamasını yaptı.
İngiliz gazetesi Daily Mail, bıçaklı bir saldırgan olduğunu bildirip bir saldırganın da polis tarafından vurulduğunu açıkladı.
Saldırı sırasında Avam Kamarası'nda toplantı yapılmaktaydı. Milletvekillerinin toplantısı iptal edilirken, görgü tanıkları polisin uyarısı üzerine milletvekillerinin sığınaklara götürüldüğü ifade edildi. Öte yandan Londra metrosunun da kapatıldığı bildirildi. Avam Kamarası Başkanı, Parlamento binası içerisinde bir polisin bıçaklandığını açıkladı.
Londra polisi, Başbakan Theresa May'in güvende olduğunu açıkladı.
LONDRA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: OLAY TERÖR SALDIRISI
Londra Emniyet Müdürlüğü, "aksi yönde bir bilgi alınana dek" olayı "bir terör saldırısı" olarak değerlendirdiğini duyurdu.
SİKORSKİ: 5 YARALI GÖRDÜM
Eski Polonya Dışişleri Bakanı Radosław Sikorski de saldırı sırasında olay yerinde takside olduğunu söyledi. Sikorski, yerde yatan 5 yaralı gördüpüne ve birinin çok kan kaybettiğini gördüğünü söyledi.
4 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KESİNLEŞTİ
BBC Türkçe'nin geçtiği bilgiye göre yaralıların kaldırıldığı hastanede görevli olan bir doktor, köprüde yaralanan bir kadının hayatını kaybettiğini açıkladı. İngiliz polisi, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, biri polis 20 kişinin yaralandığını açıkladı.
Öte yandan Muhafazakâr Parti milletvekili David Davies "Bir polisin ağır yaralı olduğunu duyduk, kalbimiz ve dualarımız tüm polis memurlarıyla" açıklaması yaptı.
İSKOÇYA PARLAMENTOSU REFERANDUM OTURUMUNA ARA VERDİ
Saldırı sırasında İskoçya Parlamentosu da Birleşik Krallık'tan ayrılma amacıyla ikinci bir bağımsızlık referandumu düzenlenmesi teklifini görüşüyordu. Parlamentosu, saldırının ardından oturuma ara verdi. BBC muhabiri Julia Macfarlane, "saldırı tartışmayı ve milletvekillerinin katılımını etkilediği için" oturuma ara verildiğini duyurdu.