1 Mart 2017 Çarşamba

Hayır Kadınlar Var: “8 Mart’ta alanda olacak, 17 Nisan’da baharı getireceğiz”..!

Ankara’da 60’tan fazla örgütten kadınlar bir araya gelerek kadınların “Hayır”ını örgütleme kararı aldı. “Hayır! Kadınlar Var” kampanyasının çağrısını yapan Ankaralı kadınlar, ilk olarak 8 Mart’ta sokağa çıkacaklarını duyurdu
Ankara’nın dört bir yanından, çok sayıda kadın örgütünden yüzlerce kadın 11 Şubat’ta coşkuyla bir araya gelerek kadınların “Hayır”ını nasıl örgütleyeceklerini konuşmuş ve Ankaralı kadınların Hayır kampanyasını başlatmıştı. Kadınların güçlü bir şekilde sokakta “Hayır” diyeceği ilk durak olarak 8 Mart’ı hep birlikte örgütleme kararı da alan kadınlar, bugün (1 Mart) yaptıkları basın toplantısı ile “Hayır! Kadınlar Var” kampanyasını duyurdu.
60’tan fazla örgütten kadınların birlikte yürüttüğü kampanyanın açıklamasını Latife Demirci Kahya yaptı. AKP’nin kadın düşmanı politikalarını hatırlatan Demirci Kahya, “Artık taciz, tecavüz, kadın cinayetleri ve çocuk istismarı ile kurumsallaştırılmaya çalışılan rejim, savaş ile yok edilmeye çalışılan barış, OHAL ve KHK’lerle yönetilmeye çalışılan bir ülke biz kadınların mücadelesiyle yeniden kadın değerleriyle inşa edilecektir” dedi.
“Umudumuz var çünkü daha önce yaptık”
Kadınların hayatlarına dair kararları tek kişinin eline bırakmayacağını belirten Demirci Kahya, açıklamanın devamında şunları söyledi:
Tek adama, başkanlığa, yasalara, yasaklara ve kadınlara sorulmadan atılacak tüm adımlara Hayır! Bu karar referanduma kadar ve referandum sonrası da kadınların rehberi olacak.
‘Hayır! Kadınlar Var!’ kampanyasıyla, bugüne kadar nelere, kimlere karşı hayır dediğimizin bilinciyle kazanarak kararımızı ve mücadelemizi büyüteceğiz
Bizleri yıllardır rahat bırakmayan ve dur durak bilmeden emeğimiz, kimliğimiz ve bedenimiz üzerinden politika yapan iktidara; laiklik, eşitlik, barış ve özgürlük olmadan bir dünya tahayyül edenlere de sözümüzü söylüyoruz; Hayır diyoruz.
Umudumuz var çünkü kürtaj yasağını engelledik. Umudumuz var çünkü çocuk istismarı yasasını geri çektirdik. Umudumuz var çünkü yasaklara, baskılara karşı sessiz kalmadık. Umudumuz var çünkü bir aradayız, güçlüyüz.
“İlmek ilmek örecek, 8 Mart’ta alanlarda olacağız”
Haklarımız için, erkek egemenliğine, kadın düşmanlığına, şiddete, tacize, tecavüze dur demek için, evde, iş yerinde emeğimize sahip çıkmak için, güvencesiz çalıştırılmaya, KHK’lerle işten atılmaya dur demek için, “Hayır, kadınlar var” diyeceğiz. Savaşa, ayrımcılığa,erkek egemenliğine, homofobiye karşı hayır diyeceğiz. Ankara’nın dört bir yanından, her renkten kadınlar olarak ortak sözümüzle, ortak çalışmamızla ilmek ilmek örecek ve ilk olarak da en geniş katılımıyla 8 Mart’ta alanlarda olacağız.
Biz kadınlar 17 Nisan sabahı baharı mücadelemiz ile getireceğiz.
Bahar bizimle gelecek..