11 Şubat 2017 Cumartesi

Alman akademisyenlerden ihraçlara karşı dayanışma mesajı..!

Almanya’nın Göttingen şehrinde bulunan Georg-August Üniversitesi’nde dün, “Politik Olarak Etkin Akademi: Türkiye ve Almanya’daki Barış Akademisyenleri ile Dayanışma” başlıklı panel düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını Georg-August Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Hiltraudt Casper-Hehne yaptı.
Johannes Gutenberg Üniversitesi’nden Meral Camcı, Georg August Üniversitesi’nden Zeynep Kıvılcım, Georg August Üniversitesi’nden Sabine Hess ve yine Georg August Üniversitesi’nden Şebnem Bahadır panele konuşmacı olarak katıldı.
Panelde özellikle ‘Barış İçin Akademisyenler’in ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı kamuoyunda ‘Barış Bildirisi’ olarak da bilinen metni imzalamalarından bugüne kadar yaşananlar üzerinden akademi ve aktivizm ilişkisi tartışıldı.
‘BARIŞ KAZANACAK’
Panelistlerden Meral Camcı, geçen bir yıllık süreci özetleyerek, konuşmasına, “Barış kazanacak” sözleriyle son verdi. Zeynep Kıvılcım ise hak ihlallerine karşı hukuk mücadelesinin nasıl bir direniş aracı olarak kullanılabileceğini Barış İçin Akademisyenler örneği üzerinden anlattı.
Panelin sonunda yapılan tartışmalarda, akademi ve aktivizmin nasıl beraber yürütülebileceği, dünyada yükselen sağ rejimlerin akademisyenleri her yerde nasıl tehdit ettiği ve hedef haline getirdiği, anaakım akademi içerisinde aktivist-araştırma yapma olanakları detaylı olarak tartışılma fırsatı buldu.
Etkinliğin sonunda Türkiyeli ve Alman akademisyenler, Türkiye’de ihraç edilen meslektaşlarına dayanışma mesajlarını gönderdiler.