29 Aralık 2017 Cuma

AKP İKTİDARI EKONOMİK KRİZİ ZAMLARLA EMEKÇİLERİN SIRTINA YIKIYOR..!

Yeni yılda zam sağanağıyla girileceği görülüyor. Ekonomik kriz ve trilyonları bulmuş olan bütçe açığını kapatmak ve 438 milyar dolar ulaşmış olan dış borçların faizini ödeyebilmek için yeni zam ve vergiler kapıda. Önce doğal gaza yüzde 8’lik zam ardından Elektriğe yüzde 8.5 dolayında zam ve ardında bir zam haberi de köprü ve otoyol ücretleri için geldi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, zamların 2 Ocak’ta dolar kuruna göre hesaplanacağını söyledi.
Bakan, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü’nde 2 Ocak 2017 ile 2 Ocak 2018 arasındaki kur farkına göre bir ayarlama yapılacağını belirtti.
Köprü ve otoyolların geçiş ücretlerine geçen yılın başında da zam yapılmıştı. Otoyollarda en yakın mesafe geçiş ücreti 2.25 TL, en uzak mesafe ücreti 20 TL, Boğaz Köprüleri otomobil geçiş ücretleri ise 7 TL olarak belirlenmişti.

AKP iktidarı demek yeni zam, vergi ve soygun demektir. Emekçiler zamlara hayır diyerek sokaklara çıkmadığı sürece, AKP faşizmi ekonomik krizi emekçilerin sırına yüklemekten geri kalmayacaktır.