19 Aralık 2017 Salı

Kamuda çalışan taşeron işçilere kadro KHK ile verilecek..!

DHA’nın TBMM’den edindiği bilgiye göre kamuda çalışan taşeron işçilere kadronun KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile verilecek.
Düzenlemenin 1 Ocak tarihine kadar teknik olarak hayata geçmesi gerekiyor. Bu nedenle düzenleme KHK ile yapılabilecek.
Meclis 22 Aralık’ta bütçe görüşmelerini sonlandırıp tatile girecek. TBMM’nin gündeminde 9 Ocak’a taşeron işçi düzenlemesi bulunmuyor. Çıkarılacak KHK ile işçilere kadro verilecek.
Taşeron işçileri kadroya kavuşturacak düzenlemenin kapsam ve detaylarının birkaç gün içinde kamuoyuyla paylaşılması ve ardından hızlı bir şekilde yasalaşması yönünde adımların atılması öngörülüyor.
Sınav yapılacak
Taşeron işçilerin kadroya alınmasında yaş ve eğitim seviyesi şartı aranmayacak. Kadroya geçmek isteyen taşeron işçiler öncelikle çalıştıkları kurumlara başvuruda bulunacak, başvuruların ardından yapacakları işle ilgili bir sınava tabi tutulacak.
Sınavda başarılı olanlar, güvenlik soruşturmasının ardından bulundukları iş yerlerinde kadrolu çalışmaya başlayacak. Emekli olup kamuda taşeron işçi olarak çalışanlar, emekli statüsünde oldukları için kadro imkanından faydalanamayacak.
Kadroya kavuşacak işçiler mevcut ücretleriyle çalışmaya devam ederken tayin hakları bulunmayacak. Buna karşın işçiler sahip olacakları 52 günlük ilave ikramiye sayesinde 2 aylık ücretlerine yaklaşan fazladan kazanca sahip olacak. Bu işçilerin ücretlerine sonraki dönemde dahil olacakları toplu iş sözleşmeleriyle artışlar yapılacak.