24 Aralık 2017 Pazar

Erdoğan, ‘tek tipi’ Guantanamo’yu örnek vererek savundu..!

Sudan’a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen tutuklu ve hükümlülere yönelik ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına ilişkin soruya yanıt verdi.
Erdoğan, tüm dünyada ‘insanlık dışı’ bir uygulama olarak görülen ‘tek tip kıyafet’ uygulamasını ABD’nin Afganistan’ı işgalinin ardından kurduğu ve ‘insanlık dışı’ uygulamalarla tüm dünyanın gündeminde olan Guantanamo Cezaevi’ni örnek vererek savundu.
GUANTAMANO CEZAEVİ
Erdoğan, ‘tek tip kıyafet’ ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“En önemli diyeceğim şey bu tek tip elbise meselesi. Bu konuda Adalet Bakanlığı’na inisiyatifi verilen örneğin bayanlarla ilgili çözüm yolu da var. Sadece duruşmalara gelirken bu insanlar bu tek tip elbiselerini belirlendiği şekilde giyilecek. Bunların içerisinde tulum giyecek olanlar var. Çift şey olarak giyilecek olanlar var. Bayanların giyim şekli çok daha farklı olacak. Bu aslında mağdurların mazlumların bir talebidir. ‘Bunlar bizim evlatlarımızı öldürdü, duruşmalara nasıl böyle havalı geliyorlar…’ Bu aslında bu mazlumların talebedir. Bu sese kulak vermenin bir adımıdır. Bu Türkiye’nin kendine mahsus bir olay değil. İşte Amerika’da bu uygulanıyor. Guantanamo’da tek tip elbiselerle orada bir yaşam şekli oluşturulmuştur. Son malum duruşmada bırakın tek tip elbiseyi ayaklarına zincir vurmuş duruşma salonuna getirilmiştir. Bizde böyle bir şey olmayacak. Kelepçeyle getirilecekler.”