26 Aralık 2017 Salı

Kemalbay: Siyasal İslam 12 Eylül faşizmi ile buluştu..!

HDP, son KHK'ların ardından il eşbaşkanlarını olağanüstü toplantıya çağırdı. HDP Genel Merkezi'nde yapılan toplantıya ara verildiği sırada, HDP Eş Genel Beşkanı Serpil Kemalbay basın mensuplarına açıklama yaptı.
Kemalbay, "KHK ile Türkiye, sivillerin birbirini öldürdüğü kaotik bir ortama sürükleniyor. Hukukun, demokratik ilkelerin ortadan kaldırıldığı, halklarımızı birbirine karşı konumlandıran, vicdan dışı, demokrasi dışı bir karardır bu. Bu, toplumu şimdiden etkilemeye başladı" dedi.
Erdoğan'ın, Kenan Evren'in mirasını aldığını söyleyen Kemalbay, Hitler faşizminde de buna benzer örnekler bulunduğunu kaydetti. Türkiye tarihinde de örnekleri olduğunu belirterek, Zilan'da halkı katledenlerin cezasız kaldığını söyleyen Kemalbay, "Bu yeni Maraşlar, Çorumlar demektir. Buna kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.
Kemalbay, demokrasiden yana olan herkesin bir arada durması gerektiğini, OHAL'i ortadan kaldıracak ve KHK'ları hükümsüz kılacak bir mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini belirtirken, "AKP-Erdoğan rejimi KHK'leri olağanlaştırmaya ve kalıcılaştırmaya çalışıyor. Gemlik'teki zeytinliklerden taşerona kadar tüm işleri KHK ile yapıyor. Taşeron yasasını KHK ile çıkarmayı gerektirecek ne var? Zaten Meclis'te çoğunlukları var. Taşeron yasasını KHK ile çıkartmanın altında yatan, rejimi bir OHAL rejimi olarak sürdürme kararlılığının işaretidir. Bu yönetme şeklini güzelleştirmek istiyorlar" dedi.
Taşeron düzenlemesini de eleştiren Kemalbay, düzenlemenin ayrımcılık getirdiğini, on binlerce işçinin düzenlemenin dışında kaldığını söyledi.
Kemalbay, hapishanelerde tek tik elbise dayatmasına da tepki göstererek, "Görüyoruz ki AKP-Erdoğan rejiminin ütopyası Guantanamo'ymuş. Oradaki insanlık dışı tablonun Erdoğan'ın hayallerini süslediğini görüyoruz. Buna karşın zindanlar nasıl tek tipi parçalayacaksa biz de toplumun tüm kesimleriyle beraber tek tipe karşı mücadelemizi yükselteceğiz" ifadelerini kullandı.

Ankara'ya yürüyen Posko Assan işçilerine yönelik saldırıyı kınayan Kemalbay, "AKP-Saray rejimi halka karşı suç işliyor. Bu yönetim meşru değil. Bir an önce bizim demokratik normlara dönmemiz, Cumhuriyetin demokratikleşmesi için açılım yaşamamız gerekiyor. Siyasal İslam çizgisi 12 Eylül faşizmi ile buluştu. Demokrasiyi isteyenler de buluşmalıdır. Bu tarihsel bir görevdir. Saldırılar toplumun tüm kesimlerinedir" diye konuştu.