19 Aralık 2017 Salı

CHP, ‘enişte’ Ziya İlgen’in ‘Man Adası’ndaki şirketine ilişkin belgeyi açıkladı..!

CHP, ‘vergi cenneti’ Man Adası merkezli Bumerz şirketinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen’e ait olduğuna ilişkin belgeyi açıkladı.
İngilizce belgede Bumerz şirketinin yetkili kişisi olarak Ziya İlgen’in imzası yer alıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Kasım’daki grup konuşmasında Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarının Man Adası’ndaki Bellway adlı şirkete 15 milyon dolara yakın para gönderdiğine ilişkin dekontlar göstermişti.
Kılıçdaroğlu, 5 Aralık’ta da Erdoğan’a şu soruyu sormuştu: “Bir soru soruyorum sevgili Erdoğan… Enişten Ziya İlgen’in Man Adası’nda şirketi var mı? Enişte Man Adası’nda niye şirket kurdu? Bu şirketin sermayesi nedir?”
CHP Grup Başkan Vekili Özel Meclis’te İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla tartışması sırasında ellerindeki belgeyle ilgili bilgi verirken şunları söyledi: “Bu şirketin adı Bumerz’dir, Burak, Mustafa Erdoğan ve Ziya enişte… Bu şirket Bellway Limited Şirketi tarafından hisseleri alınacak, sonra da o konuştuğumuz büyük paralar gelip arada pay edilecektir. Şirket Man Adası’nda. Sahibi Ziya enişte. Soylu, ‘Man Adası’ndaki şirketi ispat edeceksiniz’ diyor. Daha belge çok istediği zaman istediği kadar dağıtacağız.”
Özel belgeyi bugün Twitter hesabından “Süleyman Soylu sordu, dün açıkladım, bugün makamına resmî yazı ekinde yolluyorum. Man Adası’nda Erdoğan’ın Ziya Eniştesi imzalı mühürlü BUMERZ şirketinin resmî belgesi” diyerek yayınladı.