28 Aralık 2017 Perşembe

HALKIN BİRLİĞİ’nin YILBAŞI MESAJI; Yeni Yılı Derlenip Toparlandığımız Kavga Yılı Yapalım

Merhabalar İşçiler, Emekçiler, Yoldaşlar..!
Değişik alanlarda ve kıtalarda olsak da, yeni yılın coşkusu ve umuduyla, devrimcilerin, sosyalistlerin ve üreten eve yaratan emekçilerin sıcacık yüreği birleşiyor. Dünyanın dört bir yanında işçiler, emekçiler, eskinin yıkılması, yeninin kurulması için, emperyalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı başlarını yeniden yukarı kaldırarak “umut devrimde, kurtuluş sosyalizmde” diye seslerini yükseltiyorlar.
Latin Amerika da yaşlı kıta Avrupa’ya, Kara Afrika’dan Asya’ya kadar tüm kıtalarda işçi ve emekçiler yaşanılacak yeni özgür ve eşit bir dünya özlemiyle yeni yılın kapısını aralıyorlar. Kara bulutların hala üstümüzden dolaşmasına bakıp moralimizi bozmamalıyız.
Ama her akşamın bir sabahı ve her karanlığın bir aydınlığı mutlaka olacaktır. Neki aydınlık kendiliğinden asla gelmeyecektir.
Onun içindir ki, sömürü ve zulmü yere çalmak, eşit, özgür ve sosyalist yaşanılacak bir dünyada yaşamak için, elimiz-yüreğimizi taşın altına koymalı, emekçilerin kurtuluşunun altın çağı sınıfsız ve sömürüsüz dünyaya doğru inatla ve ısrarla yürümeliyiz. Güçlü olan, parası, pulu, tankı-topu olanlar değil, geleceği ellerinde yükselten, üreten ve yaratan emekçilerin olacaktır. İşte bak Gezi isyanı, Kuzey Kürdistan da her şeye rağmen süren direniş, Rojava da yükselen demokratik kazanımlar. Ezilen ve sömürülen işçiler, emekçiler; faşist şeriatçı baskı ve saldırılara, OHAL KHK yasaklarına-zulmüne geçit vermeyeceğiz diyerek ayağa kalkma ve korku duvarlarını aşma hazırlığı içindeler. Tüm bu gelişmeler 2018 yılının kavga yüklü olacağını muştuluyor.
Yeni yılda Halkın Birliği’ni daha geniş yığınlara taşımak ve güçlendirmek önde gelen görevler içinde durmaktadır. Dergimiz hem geniş kitlelere ulaştırmak ve hem de maddi-teknik destek sağlamak için, her bir okurumuz elini taşın altına sokarak, duyarsızlık ve ilgisizliğin kırılması için mücadele etmeli, canlanan kavgaya daha aktif olarak katılmalıdır.
Hitler taslağı Erdoğan’ın önderliğindeki AKP’nin, OHAL-KHK şeflik rejimiyle faşizmin pekiştirilmesine, zindanlarda tutsaklara tek tip elbise ve toplumun tek tipleştirilmesi dayatmasına, sınır tanımaz faşist baskı ve zulme hayır diyerek, toplumun dini gericilikle dizayn edilerek orta-çağcıl dayatmalarının boşa çıkarılması, demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin sağlam bir zemin de örülerek ileri taşınmasının yolunun örgütlenmek ve birleşik devrimci mücadeleyi örmekten geçtiğini unutmadan hareket etmeliyiz.
İşte tamda buradan hareketle, Halkın Birliği dergisi olarak 2018 yeni yılı, her bakımdan işçilere, emekçilere, ezilen ve sömürülenlere, tüm okurlarımıza; eşitlik, özgürlük ve başarı getireceği dileğiyle selamlıyor; tüm işçi, emekçi ve devrimcileri örgütlü kavgayı harlamaya çağıyoruz.
Yeni Yılı İşçi ve emekçiler İçin Kavga Yılı Yapmak İçin İleri…!
Faşizmi Devrimle Ezeceğiz…
Yaşasın Devrim ve Sosyalizm Mücadelemiz..!
28-12-2018
Halkın Birliği gazetesi
İletişim: devrimcihalkinbirliği@gmail.com

Net adresi; halkinbirligi.net