23 Aralık 2017 Cumartesi

Yozgat’ta : Üniversite öğrencisi kadına 5 kişi tecavüz edip bıçakladı, yurt idaresi olayı örtbas etmeye çalıştı..!

Yozgat’taki kan donduran tecavüz iddiası üniversite öğrencilerinin sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme geldi.
İddialara göre Yozgat’ta üniversite öğrencisi bir kadına 5 erkek Atatürk yolunda tecavüz etti, genç kadın aynı kişiler tarafından tecavüzün ardından bıçaklanarak öldürülmek istendi.
Tecavüz mağduru öğrenci hastaneye kaldırılırken, kaldığı yurdun yönetiminin olayı örtbas etmeye çalıştığı ileri sürüldü.
Olayın üzerinin kapatılacağı endişesi Bozok üniversitesi öğrencilerini harekete geçirdi. Öğrenciler seslerini Twitter’dan duyurmaya çalıştı. Kadın öğrenciler ve duyarlı vatandaşlar Mersin’de tecavüze direnirken öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı hatırlatarak, aynı vakanın Yozgat’ta da yaşandığını belirtti ve olayın üzerinin kapatılmaması için #yozgatsusma etiketi altında herkesi tepki göstermeye çağırdı.
Tecavüz iddiasını gündeme getiren öğrencilerin bazılarının Twitter paylaşımları şöyle:
Züleyha‏@rapunsaal
Bir kıza beş kişi tecavüz ediyor ve üstü kapatılmaya çalışılıyor, böyle oldukça bu şeref yoksunları cesaret bulmaya devam edecek #yozgatsusma
busenur‏@busennurrr
Bu şekilde tecavüz olaylarının üzeri kapatildikca bu şerefsizler bu kansizlar cesaret bulacaklar can guvenligimiz yok öğrenciler kendi kendilerine bi şeyler yapmaya çalışıyorlar #yozgatsusma
ElizabethBÀTHORY ‏@sansayyn

Yurt sahipleri bile böyle bir olayda kendilerini düşünüp yurdum zarar görmesin diye olayın üzerini kapatmaya çalışıyorlar söz konusu gencecik bir kızın hayatı kimsenin umrunda değil bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasından kurtulamıyoruz yeter artık #yozgatsusma.