25 Aralık 2017 Pazartesi

Zulme Karşı Direnenler Kazanacak: Filistinli Direnişçi Kız Boyun Eğmiyor..!

İsrail askerlerini tokatlamasının ardından evi basılarak götürülen ve İsrailli bakan tarafından “tokadın bedelini hayatı boyunca hapiste kalarak ödeyecek” diye tehdit edilen Filistinli Ahed Tamimi hâlâ gözaltında. Ahed’in olay sırasında yanında olan annesi ve kuzeni Nur da gözaltında tutuluyor.
ABD’nin Kudüs kararı Batı Şeria’da protesto edilirken İsrail askerlerini tokatladığı gerekçesiyle gözaltına alınan 16 yaşındaki Ahed Tamimi, küçük yaşlarından bu yana İsrail askerlerinin karşısına korkusuzca dikiliyor. Bu nedenle Filistin’in direniş ruhunu kendinde cisimleştirdiği belirtiliyor.
İsrail askerlerinin ‘Filistin’in cesur kızı’ lakabıyla tanınan 16-17 yaşlarındaki Tamimi’yi sabaha karşı evine baskın düzenleyerek gözaltına alması büyük tepki çekmişti. Ama ardından Ahed’i gözaltı merkezinde ziyarete giden annesinin ve son olarak 21 yaşındaki kuzeni Nur Naci Tamimi’nin de gözaltına alındığı haberi geldi. Nur Naci Tamimi de İsrail askeri mahkemesine çıkarılacak.
Ahed, Nabi Salih köyündeki evlerinin girişine gelen iki İsrail askerini üzerlerine yürüyüp tokatlarken annesi ve kuzeni yanındaydı.
BİR KUZENİNİ YÜZÜNDEN VURDULAR
İsrail ordusu, Tamimi ile yanındaki kadınların cep telefonu kameralarını çalıştırırken İsrail askerlerine vurmalarını ‘provokasyon’ diye niteleyen bir açıklama yapmıştı. Açıklamaya göre o sırada askerler, hiç karşılık vermeyerek ‘profosyonelce’ davrandı.

Ne var ki, öncesinde Nabi Salih’deki çatışmalarda İsrail askerlerinin plastik mermiyle yüzünden vurduğu Ahed Tamimi’nin 14 yaşındaki kuzeni Muhammed, beyninden yaralanıp yapay komaya alınmıştı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanımasından beri protestolar devam ediyor.