30 Aralık 2017 Cumartesi

Kadıköy’de Nuriye-Semih eylemi: Komisyon kararını açıklasın

Açlık grevinin 296. gününde bir araya gelen çok sayıda kişi OHAL İnceleme Komisyonu'na seslendi ve derhal Nuriye, Semih'in dosyası hakkında kararın açıklanmasını istedi.
Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın OHAL kapsamında çıkartılan KHK’ler ile ihraç edilmelerine karşı başlattıkları açlık grevi direnişinin 296. gününde iki direnişçi için bir kez daha OHAL İnceleme Komisyonu'na çağrı yapıldı.
Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde Nuriye ve Semih İçin Dayanışma'nın çağrısıyla biraraya gelen çok sayıda kişi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın fotoğrafları ve taleplerinin yer aldığı dövizler ile “Açlık grevi 296. gününde işimizi geri alacağız” yazılı pankartı açtı.
Basın metnini okuyan Sibel Özbudun, OHAL İnceleme Komisyonu'nun Nuriye ve Semih'in dosyasını öncelikli olarak ele alacağını ancak herhangi bir açıklama yapılmadığını kaydetti. Nuriye ve Semih'in direnişinin başlarında dışarıda işkence görüp itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Özbudun, “Bugün siyasi iktidarın komisyon aracılığı ile yürüttüğü süreç bunun devamıdır” dedi.
OHAL İnceleme Komisyonu'na seslenen Özbudun, şöyle devam etti: “Bizler sadece ve sadece komisyonun işini yapmasını istiyoruz, ne kimseden bir şey bahşetmesini istiyor ne de işi olandan fazlasını istiyoruz. Komisyon işini yapmalı ve karar derhal açıklanmalıdır. Açlık grevinde iki eğitimciyi ve yüzbinlerce emekçinin hayatını gasp etmek suçtur. OHAL Komisyonu derhal ve ivedi olarak Nuriye ve Semih'in dosyasını açıklansın.”
'HÖH'ÜN NE OLDUĞU DERHAL AÇIKLANSIN'
Ardından söz alan yazar Temel Demirer, Halk Özel Harekat'in (HÖH) ne olduğunun derhal açıklanmasını istedi. Demirer, “Bunu bir yurttaş olarak öğrenmek istiyorum” dedi. Ayrıca ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve tutuklu diğer avukatlardan gelen mektupları da göstererek onlardan gelen mesajları iletti.