27 Ocak 2010 Çarşamba

1657 çocuk kayıp

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki toplam kayıp çocuk sayısının 1657 olduğunu bildirdi.

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Özer Zeyrek, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, kayıp çocuk sayısı ve bu çocukların aranmasına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye genelindeki kayıp çocuk sayısının bin 657 olduğunu açıklayan Zeyrek, kayıp çocukların yaklaşık 700'ünün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan izinsiz ayrılıp dönmediğini ifade etti. Zeyrek, bunun dışında kalanların önemli bölümünü 13-18 yaş arasındaki kız çocuklarının daha çok ''gönül ilişkisi'' sebebiyle kaçanlardan oluştuğunu belirtti. Kayıp çocukların, başvurunun üzerinden 24 saat geçtikten sonra aranmaya başlandığına ilişkin iddiaların kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Zeyrek, ihbar alındıktan hemen sonra aramaların başladığını söyledi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile imzalanacak protokolle Ulusal Kayıp Çocuk Veri Bankası oluşturulacağını belirten Zeyrek, bu sayede kayıp çocukların sayısının ''online'' ortamda güncel olarak izlenebileceğini ifade etti.