30 Ocak 2010 Cumartesi

"Ergenekon yemeği gayet normal"

Adalet Bakanı Ergin, Ergenekon operasyonunu gerçekleştiren polisler ile iddianameyi hazırlayan savcılar ve davaya bakan hakimlerin birlikte yemek yemesini “ Normal bir gelenek” olarak niteledi.
.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ergenekon operasyonunu gerçekleştiren polisler ile iddianameyi hazırlayan savcılar ve davaya bakan hakimlerin birlikte yemek yemesini “Gelenek” olarak niteledi. Ergenekon davasına bakan hakimler Köksal Şengün, Hasan Hüseyin Özese, savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Fikret Seçen, Ercan Şafak, Murat Yönder’in de aralarında bulunduğu hukukçular, 2008 Eylül ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde düzenlenen iftar yemeğine katılmıştı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk bir önerge vererek konuyu TBMM’ye taşıdı. Öztürk’ü cevaplandıran Adalet Bakanı Ergin, yemeğin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlendiğini ve bu yemeğe isteyen hakim ve savcıların katıldığını açıkladı.

"HERKES BİLİR"
Bakan Ergin, özel yetkili mahkeme hakimleri ile savcıların soruşturma görevini yerine getiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü polisleriyle yıllardır görev ilişkisi içinde bulunduklarını hatırlattı ve şöyle dedi: ‘’Gelenek haline gelen bu davetler, başka adliyeler ve başka kurumlar için de geçerlidir. Hakim ve savcılar için iftar yemeği verilmesiyle ilgili resmi bir kayıt olmamakla beraber, yıllardır bu uygulamanın devam ettiği herkes tarafından bilinmektedir. Bu durum gizli bir uygulama olmadığı gibi, gelenek haline gelmiştir. Her gün birlikte çalışan yargı mensupları ile emniyet görevlilerinin, herkesin gözü önünde topluca yemek yemelerinin arkasında başka bir sebep olamayacağı ve bir sakınca bulunmadığı; hakim ve savcıların aynı adliye binası içerisinde yan yana odalarda görev yaptıkları, aynı yemekhanede ve aynı masada yemek yedikleri, aynı servisle gelip gittikleri ve aynı lojmanlarda komşu olarak oturdukları, herkesin gözü önünde birlikte yemek yemeleri ve sohbet etmelerinin son derece normal bir durum olduğu bildirilmiştir” (Yusuf Sahici - Ankara)