22 Ocak 2010 Cuma

Baydemir'e emniyetten "can güvenliği" uyarısı

BDP Grup Başkanı Nuri Yaman, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e can güvenliğinin sağlanması yönünde tebligat yapıldığını söyledi. Baydemir ise koruma istemediğini belirterek, ''Öncelikle hakkın sonra da halkın hepimizi koruyacağına inanıyorum'' dedi.
DİYARBAKIR - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanı Nuri Yaman, Diyarbakır Büyükşehir Belediye binası önünde düzenlenen basın açıklamasında, Baydemir'e uygulanan yurt dışına çıkma yasağı verilmesinin hukuk dışı uygulama olduğunu ileri sürdü. Büyükşehir belediye başkanı ile ilgili son aldığı bilginin, Türkiye'de belli çevrelerin ve Türkiye'nin sisteminden kaynaklanan devletin içindeki bir takım kesimlerin devlet adına nasıl durumdan vazife çıkardığının da birer örneği olduğunu savunan BDP Grup Başkanı Yaman, şöyle konuştu: ''Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e can güvenliğinin sağlanması yönünde tebligat yapıldı. Kendisine son birkaç gün içinde can güvenliğinin devletin terörle mücadele birimi tarafından alınması konusundaki tebligatı da kuşkuyla karşılıyoruz.''

Nuri Yaman, Baydemir'e yapılan bu tebligatın, ''bir gözdağı, kendisine çeki düzen vermesi ve ilerde de eğer öyle bir olay olursa 'Bakın biz sizi uyardık. Sizin can güvenliğinizin karşılanması konusunda bir tebligat yaptık' demek isteniyor'' iddiasında bulundu. Yaman, tebligatın resmi yazı ile yapıldığını, Baydemir'in de böyle bir ihtiyaç duymadığı cevabını verdiğini aktarırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, konu ile ilgili sadece bir şey ifade edeceğini belirterek, ''Öncelikle hakkın sonra da halkın hepimizi koruyacağına inanıyorum'' dedi.
''KCK'NIN KADROLARI DA YERİ DE BELLİDİR''
Konuşmasında, ''Kürt halkının iradesini temsil edenlerin kelepçelenmesini kınıyoruz. Bu uygulamalar Kürt sorununun çözümü değildir'' diyen BDP Genel Başkanı Nuri Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü. ''Eğer KCK'yı arıyorlarsa KCK'nın kadroları da yeri de bellidir. Buna kimsenin kimseye referans vermesine de gerek yoktur. Bizim tamamen yasalara uygun olarak kurulmuş olan partimizin her kademesinde çalışanların KCK'nın içine konması tamamen hukuk dışıdır.'' Daha sonra Yaman, beraberinde BDP milletvekilleri Bengi Yıldız, Akın Birdal, Sabahat Tuncel, Ayla Akat Ata ve bazı BDP yöneticileriyle Baydemir'i makamında ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.