29 Ocak 2010 Cuma

Örgütlerden 3 Şubat çağrısı

Türk-İş DİSK, KESK, Kamu-Sen, İTO, TMMOB, Eczacılar ve Diş Hekimleri Odası İstanbul Şubeleri 3 Şubat grevine çağrı yaptı.

Sendikalar ve meslek örgütlerinin ortak yaptığı açıklamada, TEKEL işçileri için yapılacak 3 Şubat grevine katılım çağrısı yapılarak toplanma noktası duyuruldu. TEKEL işçilerine selam yollanan açıklama metnini yayınlıyoruz:
.
Kadın ve erkek işçiler, emekçiler, gençler, AKP’nin ve sermayenin ezip sömürdüğü halkımız!TEKEL işçileri 45 gündür biber gazına, tazyikli suya, kara kışa rağmen dimdik ayakta. Hepimizin onunu ve gururu olan TEKEL işçilerine bin selam!
.
Ne istiyorlar? İş, yeterli ücret, sendika. Yani insanca yaşam. Çok mu?
.
AKP hükümeti düşük ücret esnek çalışma, iş güvencesi olmadan sözleşmeli çalışmayı dayatıyor. Bu dayatma bugüne kadar devam etti, ama bu gidişe TEKEL işçisi dur dedi.
.
TEKEL işçisi, adına 4 C denilen ücretli kölelik sözleşmesine ve AKP hükümetine boyun eğmiyor. Yani: Yılın on ayı çalışıp, iki ay çalışmadan, başbakan gibi yan gelip yatmadan on iki ay iş istiyor. Hakkını arıyor.
.
TEKEL işçisinin mücadelesi taşeron işçisi için, sigortasız sendikasız konfeksiyon işçisi için, sağlıkta asgari ücrete mahkum edilen bilgi işlem işçisi için, ataması yapılmayan öğretmen için, eczaneleri kapatılmak istenen eczacı için, sözleşmeli çalışma dayatılan itfaiye işçisi için, sendika hakkını arayan Esenyurt belediye işçisi için hatta tütün ekip toplayan köylü için de bir anlamı var. Öğrenciler ve emekliler için değeri var. TEKEL işçisi bugüne kadar hakları elinden alınan kim varsa, hepimizin adına direniyor, boyun eğmiyor.
.
Hepimizin özlemi olan özlük haklarımızı korumak, güvenli bir gelecek elde etmek özlemimizi talep eden TEKEL işçileriyle birleşip, kaybettiğimiz haklarımızı geri almak üzere ileri atılmanın tam zamanı. TEKEL işçisinin kazanması için de mücadeleyi yaygınlaştırmamız gerekli. Fabrikaya, işyerine, mahalleye…
.
Kaybettiklerimizi geri almak için bir adım öne.
.
Güvencesiz, sigortasız çalışan işçi, taşeron, öğretmen, asistan; kriz bahanesiyle işten atılan; sendikalaştığı için işsiz kalan, ataması yapılmayan memur, öğretmen, işsiz üniversite mezunu TEKEL işçileriyle çıkarların ortak, sorunların ortak.
.
3 Şubat’ta greve katıl; iş ve işlemlerini bir gün ertele, acil olmadıkça hastaneye, mecbur kalmadıkça belediyeye, vergi dairesine, postaneye… Tabii ki işe gitme.
.
Saat 11.00’de Edirnekapı ve Eminönü Ticaret Üniversitesi önünde toplanıp, saat 13.00’de Saraçhane Parkında buluşalım.
.
Ücretli köle olmamak için, güvencesiz, sözleşmeli, 4 C ile çalışmamak için, yeterli ücret, sendika hakkı ve insanca yaşam için… Haydi, dayanışmaya, birleşmeye ve mücadeleye!