26 Ocak 2010 Salı

İKP, adını TİP olarak değiştirdi

İşçi Kardeşliği Partisi (İKP) Merkez Yönetim Kurulu, aldığı kararla 2010 Şubat ayı içinde yapılacak Olağanüstü Kongresi’ne, adını Türkiye İşçi Partisi (TİP) olarak değiştirdi. amblemini ise çark-başak içinde insan zinciri olarak değiştirecek tüzük/program değişiklik karar tasarısını sunma kararı aldı. İsmini ve logosunu yenileyenen parti politikasını şu maddelerle özetliyor;

• TİP işçi sınıfı içindeki herhangi bir ideolojik/politik eğilimin değil, patronlardan ve devletten bağımsız olarak mücadele etmek isteyen her türlü sınıf içi eğilimi demokratik temelde bir araya getiren bir partidir.

• TİP Türkiye’de ve dünyada işçi sınıfı önderliğinde oluşturulacak işçi-köylü hükümetleri aracılığı ile sömürüsüz ve sınıfsız bir topluma varmayı hedeflemektedir.

• TİP, ABD ve AB emperyalizminden kopmayı, NATO’dan çıkmayı, ABD üslerinin kapatılmasını hedeflemektedir.

• TİP, Kürt sorununun çözümünün tam demokratik koşullarda seçilecek bir “Kurucu Meclis” eliyle Türklerle Kürtlerin anayasal düzeyde de eşit hale getirilmesinden geçtiğini savunmaktadır.

Yukarıda belirtilen genel çerçeve içinde bütün işçi, emekçi, yoksul halk güçlerinin farklı eğilimlerinin demokratik birliğini esas alan bir siyasal bütünlük için bütün emek güçlerini birleşik kongre sürecinde buluşmaya çağırıyoruz.