30 Ocak 2010 Cumartesi

“Yüreğimizin Yarısı Devrim, Şehitlerini Anıyoruz” gecesinde buluşalım!

İşçiler, emekçiler, yoldaşlar;
Büyük emeklerle, özveriyle, kan ve can bedeliyle yürütülen, insan olmanın ve insan kalmanın bir gereği olan bu haklı ve onurlu mücadele, şehitlerimizin açtığı yoldan ilerleyerek devrim ve sosyalizm davasını büyütmeliyiz.

Bu yolda yitirdiklerimiz; Onlar devrim yürüyüşümüzün öncü neferleri, sosyalist toplum hedefimizin yeni insan proto-tipleridir. Adanmış devrimcilik manifestosudur yaşamları her birinin. Kuşku yok ki, bizlere bıraktıkları en değerli miras davaya inançları ve bağlılıklarıdır. Yapının ilk harcını karan, duvarını ören onlardır. Usta yapıcılarımız, öncü ve önderlerimiz, öğretmenlerimizdir onlar.Mücadelenin en zor dönemlerinde, en kritik anlarda ilk başvuracağımız, yardımlarını isteyeceğimiz rehberimiz; ileriyi, daima ileriyi gösteren yol göstericimiz, şehitlerimiz onlar. Anılarıyla taptaze, üstün yetenekleriyle tartışmasız, halen mücadelenin hizmetinde kavgamızın ortasındalar. Ölümsüzler ordusuna kattığımız şehitlerimizin uğruna kendilerini adadıkları idealler kuşaktan kuşağa geçiyor, bayraklaşıyor.

İşte İNŞA’nın savaşçıları olarak şehitlerimize her bakımdan sahip çıkma ve onların idealleriyle donanma zamanıdır. Şehitlerimizin adlarını, anılarını, yaşamlarını ve bıraktıkları tüm değerleri kitlelere taşımalı, Onlardan öğrenip Onlar gibi ölümü hiçe sayan bir kavga içinde olmalıyız..

İşçiler, emekçiler, gençler, kadınlar;
Tüm ezilenler tanıyacak şehitlerimizi, tanışacaklar; işte o zaman onların idealleri devrim ve sosyalizm mücadelesinin en etkin, sarsıcı, aydınlatıcı ve harekete geçirici kuvvet niteliğini kazanacaktır.

Devrim ve komünizm şehitlerini andığımız bu günler aynı zamanda kendimizi yenileme fırsatı vermektedir. Şehitlerimizin; “Bizi unutmayın ama daha sıkı sarılın kavgaya” çağrısına verdiğimiz yanıt, devrim ve komünizm şehitlerimizin ideallerine bağlılığımızın derecesi olacaktır. İçinde geçmekte olduğumuz sürecin zorluklarını ve özelliklerini, kavramakla başlayacağız. Yeni ve zor görevlerin altından kalkacak yetenek, güç ve niteliği biriktireceğiz. Onlara layık olacağız! Çünkü şehitlerimiz yapı taşlarıydı ve Onları asla unutmayacağız!

Marksizm-Leninizm'le donanmış, işçi, sınıfının kurtuluşu davasına tutkuyla bağlı, bükülmez önderler ve örnek militanlar: M. Suphiler, İbrahim Kaypakkaya’lar, Denizler Gezmişler, Mahir Çayanlar, Mazlum Doğanlar, İrfanlar, Münirler, Aliler, Meraller, Kemaller, Ali Ekberler kavgada yaşamlarını ortaya koyarken, gözleri geride değildi. Davaları, yoldaşları ve daha sonraki devrimci kuşaklar tarafından zafere götürecek, komünist hareketin önder ve kadrolarının yüreklerinde yer etti, bilinçlerinde her an yankılanması gereken, ölmez vasiyetlerdir.

Biliyoruz ki; şehitlerimiz devrimci kararlılık ve cesaretin temsilcileriydiler. Yaşamlarıyla öğrettiler, eylemleriyle ölümsüzleştiler. Unutmayacağız: şehitlerimize vermiş olduğumuz devrim sözünü unutmadan, onların bizlere devrettikleri devrimci görevlere sıkıca sarılarak, geleceği fethetme ruhuyla ileriye atılacağız. Öyleyse işçiler, emekçiler, yoldaşlar; emperyalist ve faşist karşı devrimin, işçilere, emekçilere yönelik baskı ve saldırısını artırdığı, geleceğimiz karanlığa gömmeye çalıştığı koşullarda, devrimimizin onuru şehitlerimizi anıyoruz. Tam da bu koşullarda şehitlerimiz anmak-anlamak ve onlarda öğrenmek ve devrimci bilincimizi bilemek için sizleri 31 Ocak 2010’da düzenlemiş olduğumuz; “YÜREĞİMİZİN YARISI DEVRİM ŞEHİTLERİNİ ANIYORUZ” gecesinde buluşmaya ve omuz vermeye çağırıyoruz..

DEVRİM VE KOMÜNİZM ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR!
KAHROLSUN EMPERYALİZM VE FAŞİZM!
YAŞASIN DEVRİM VE SOSYALİZM MÜCADELEMİZ!
YAŞASIN PROLETARYA ENTERNASYONALİZMİ!

GECE TERTİP KOMİTESİ
GECE PROGRAMI
Cevdet Bağca
Deste Günaydın
Grup Dendar
Konuşma
Dia
Şiir

Tarih: 31 Ocak 2010
Saati: 14.00–20.00
Ederi: 15 Euro

Adres: Wiesmann Str. 3212049
Berlin / Almanya

Düzenleyen: Gece Tertip Komitesi