27 Ocak 2010 Çarşamba

TEKEL için hayat 3 Şubat'ta 1 gün duracak

Sendika konfederasyonları tekel direnişinin başarııs için bir günlük iş bırakma tarihi kesti. TEKEL için hayat 3 Şubat'ta duracak. İşçiler kararı sloganlarla selamlıyor. Türk-İş Başkanı, “Üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını açıkladı. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel ise 3 Şubat için “Genel grev genel direniş” dedi.

Türk-İş, DİSK, KESK, Hak-İş ve Kamu-Sen, 3 Şubat'ta üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını açıkladı, bir günlük üretim gerçekleştirmeyeceklerini belirtti.

Türk-İş genel merkezinde 5 konfederasyonun TEKEL için yaptığı toplantı sona erdi. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “3 Şubat günü üretimden gelen gücümüzü kullanacağız” dedi.

Kumlu, gazetecilerin “Bu genel grev değil mi?” sorusuna, “Yaygın bir eylem biçimi olarak nitelendiriyoruz. Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız” dedi.

Türkel: 3 Şubat bir günlük işbırakma
Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, işçilere hitap etti. Türkel, Türk-İş Başkanı Kumlu'nun aksine “3 Şubat genel grev genel direniştir” dedi.

İşçiler kararı alkış ve “Genel grev genel direniş”, “Ölmek var dönmek yok” sloganlarıyla selamladı. Nekı Türk-İşin Tekel direnişini etkisiz kılmak amacıyla ayak sürttüğü bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Zasak savma babında bir günlük iş bırakma değil tekel işçilerinin talepleri karşılana kadar işçiler ve emekçilerin üretimden gelen güçlerini kullanmalrı gerekiyor.