31 Ocak 2010 Pazar

Almanya'nın Berlin kentinde "Devrim şehitleri selamlandı!"

Her yıl DHB okurlarının düzenlediği devrim ve komünizm şehitlerini anma etkinliği, bu yıl 31 Ocak Pazar günü Almanya'nın-Berlin kentinde “YÜREĞİMİZİN YARISI DEVRİM ŞEHİTLERİNİ ANIYORUZ” adıyla yapıldı!

Uzun bir dönemden bu yana Avrupa da devam eden havaların kötü olması ve yaklaşık bir aydır Berlin de havaların daha da kötü olmasına ve hava koşullarının çalışmaları ve başka yerde katılımı olumsuz yönde etkilemesine karşın, yüzü aşkın işçi, emekçi ve devrimci katıldı ve gecenin coşku içinde geçmesi için çaba gösterildi. Salonda şehitlerimiz tüm heybetiyle bizleri denetliyordu. Anma etkinliği sunucuların devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ve merhaba şiiriyle başladı.

Gecenin içeriğine ilişkin bir yoldaşın: Biliyoruz ki, Ocak ayı dünya devrimi ve Türkiye devrimi açısından büyük önem taşıyan bir aydır. 21 Ocak'ta dünya devrimi büyük ustası Lenin'i kaybetti. 15 Ocak'ta varız, var olacağız şiarıyla burjuvaziye karşı ayaklanmış Almanya proletaryasının liderlerinden Rosa Lüksemburg ve Karl Liebknecht'in subaylar tarafından hunharca katledildiği gündür. Ve 24 Ocak 1973 Türkiye proletaryasının önderlerinden İbrahim Kaypakkaya yoldaşın yaralandığı ve Ali Haydar yoldaşın katledildiği ve tarihe Vartinik direnişi olarak geçen gündür. İnşamız geçmişten bugüne dünya devrimi ve Türkiye-Kürdistan devriminde şehit düşen bütün komünizm ve devrim şehitlerini anmak için her yıl Ocak ayında şehitleri anar ve onların kavgalarını bugünkü savaşımıza taşırız.. Dahası Onları anmak demek, uğruna hiç tereddütsüz canlarını feda ettikleri devrim ve sosyalizm davasına tüm varlığımızla kendimizi adamakla, yarattıkları değerleri hücrelerimize kadar özümsemekle, bizlere miras bıraktıkları örgütü/devrim ordusunu daha da güçlendirmekle vb. olacağını asla unutmamalıyız, kısa açıklaması ardından Grup Dendar sahne aldı. Coşkulu ezgiler söyleyen Grup Dendarın coşkulu programının ardından bir yoldaş devrimci şiirler okudu.

Ve akabinden KP-İÖ adına bir yoldaş konuşma yaptı. Yoldaş konuşmasında özet olarak: Türkiye de dünyadaki gelişmeler, tekel direnişinin işçi ve emekçi kitle hareketi üzerindeki ölü toprağın atmadaki etkisi, Kürt özgürlük hareketinin kuşatılarak ezilme saldırısının sınır tanımdan sürüdüğü koşullarda şehitleri anmak ve onları anlamanın ne kadar önemli olduğu, süreci kucaklamada devrimci hareketin toparlanıp ileri atılımda güç ve eylem birliklerine ne kadar gereksinim duyulduğu vurgulandı ve devamında 'ONURUMUZ ŞEHİTLER ORDUSUNU, BİZLERE DEVRETTİKLERİ SAVAŞ BAYRAĞININ ALTINDA YÜCE GÖREVLERİN ERLERİ OLARAK HALKA VE DEVRİME BAĞLILIK ANDIMIZLA BİR KEZ DAHA ANIYORUZ…BUGÜN ŞEHİTLERİMİZİ ANARKEN, ŞEHİTLERİMİZİN BİZLERE EMANETİ ÖRGÜTÜMÜZÜ GÖZBEBEĞİMİZ GİBİ KORUYARAK, ŞEHİTLERİMİZİN BİZLERE ARMAĞANINI ONURLA YAŞATARAK, DEVRİM VE SOSYALİZM SAVAŞIMINDA ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK BİLDİĞİMİZ YOLDAN SAPMADAN YÜRÜYEBİLİRIZ.

ŞEHİTLERİMİZİN DAVASI, PROLETARYA ENTERNASYONALİZMİNİ YOL GÖSTERİCİ İLKE OLARAK ALMA; YALNIZCA YERKÜRENIN TÜRKIYE VE KUZEY KÜRDİSTAN PARÇASINDA DEVRİMİN, SOSYALİZMİN VE KOMÜNİZMİN ZAFERİ İÇİN MÜCADELE ETMEKLE KALMAZ, TÜM DÜNYADA HER TÜRLÜ GERİCİLİĞİN YIKILMASI, SINIFSIZ VE SÖMÜRÜSÜZ BİR TOPLUM DÜZENİNİN KURULMASI İÇİN DE SAVAŞMA, SAVAŞANLARI DESTEKLEME DAVASIDIR…ŞEHİTLERİMİZİN YOLU YOLUMUZ, DAVALARI DAVAMIZDIR.

BUGÜN ŞEHİTLERİMİZİ ANARKEN; SEVGILI SEHİTLERİMİZİN ANISI ÖNÜNDE BIR KEZ DAHA SÖZ VERİYORUZ.: ZAFERE DEK KAVGAMIZ DURMAYACAK, SİLAHLARIMIZ SUSMAYACAKTIR. ERDEMLERİNİZ, KAVGANIZ BİZLERE YOL GÖSTERECEKTIR. SÖZ SİZE ŞEHİT YOLDAŞLAR, OCAK ŞEHİTLERİ SİZE SÖZ, SİZLER RAHAT UYUYUN EBEDİ YATAĞINIZDA, BİZE LEKESİZCE DEVRETTİĞİNİZ KIZIL BAYRAĞI ERGEÇ ZAPTEDECEĞİMİZ GERİCİLİĞİN BURÇLARINA DİKECEĞİZ. ZOR GÜNLERİMİZDE OLDUĞU GİBİ, ZAFER GÜNLERİMİZDE DE HEP ARAMIZDA, YÜREĞİMİZDE VE YANIBAŞIMIZDA GÖREVLERİMİZ DENETLER OLACAKSINIZ. BÜTÜN SICAKLIĞIMIZLA, KAVGADA YOLDAŞLIĞIMIZLA YANIMIZDA VE KAVGAMIZDASINIZ'
sözleriyle yoldaş konuşmasını noktaladı.

Yoldaşın konuşmasının ardından, esas olarak sınıflar savaşımının dünden bu bugüne gelişimini ve İNŞA'nın mücadelesini ve devrim şehitlerini anlatan Sinevizyon gösteriminin ardından, Türkiye de ve yurtdışında geceye gelen mesajlar okundu ve birinci bölüm sona erdi.

İkinci bölümün başlangıcında TEKEL işçilerinin haklı ve meşru direnişini selamlayan mesajın ardından, Grup Dendar yeniden sahne aldı ve devrimci parçalarla salonu ısıttı. hep birden devrim ve sosyalizme bağlılığı ve şehitlerimizin ideallerini yaşatma kararlığını dillendiren sloganlar haykırıldı. Gecemiz Türkiye de gelen Deste Günaydın'ın coşkulu ezgileriyle omuz omuza halaya duruldu ve sloganlar eşliğinde anma etkinliğimiz sona erdi.

Geceye davetli olmasına karşı bir gün önceden kanser hastalığından dolayı eşini kaybeden Cevdet Bağca katılamadı. Cevdet Bağca geceye katılmadığında dolayı üzüntülerini dillendirerek geceye katılanlarla aynı duygular içinde olduğunu bildirerek, birlikte olamamanın üzüntüsünü paylaştı.

Sunucu yoldaşların geceye katılarak omuz veren herkese teşekür eden ve bir daha güçlü buluşmak dileğiyle devrim şehitlerine bağlı olmanın ve kalmanın, onlara verilmiş devrim sözüne bağlı kalmak ve örgütlü mücadeleye omuz vermekten geçtiğini dillendirerek, gecemiz havanın soğukluğuna ve tüm engellere rağmen coşku ve başarıyla noktalandı.

Devrim Ve Komünizm Şehitleri Ölümsüzdür!
Faşizmi Devrimle Ezeceğiz!
Yaşasın Devrim ve Sosyalizm Mücadelemiz!
Yaşasın KP-İÖ!

31 Ocak 2010
Almanya- Berlin de DHB Okurları