22 Ocak 2010 Cuma

Kavgamızın yürekli militanı Meral Yakar kavgamızda yaşıyor!

12 Mart faşist cuntasına karşı devrimci mücadeleyi omuzlayan TKP/ML Hareketi'nin kurucu militanlarından Meral Yakar'ın 37. ölüm yıl dönümü. Yakar, 22 Ocak 1973'te bir yoldasinin ihmali sonucu yaralandi ve yoldasinin hastaneye getirmesinde gozaltina alndi ve konusmais icin tedavi edilmeyerek kaldırıldığı Numune hastanesinde, işkenceciler tarafından katledildi.

Meral Yakar; İbrahim Kaypakkaya, Ahmet Muharrem Çiçek, Ali Haydar Yıldız, İrfan Çelik yoldaşların yoldasiydi. PDAda ibrahim Yoldasla birlikte koparak TKP/ML Hareketi'ni kurmuslardı. Yakar, kendini; devrim ve sosyalizm için, işçi sınıfı ve emekçilerin, ezilenlerin kurtuluşu için mücadeleye adayan bir ' bir komunist devrimciydi.

Türkiye devrimci hareketinin ilk militan kadın şehitleri arasında olan Meral Yakar, Antep'in Kilis ilçesi doğumlu. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde öğrenci gençliğin mücadelesine katılır. 12 Mart darbesinden sonra TKP/ML Hareketi'nin saflarTKP/ML Hareketi'ni nda illegal devrimci mücadeleyi seçer. Profesyonel devrimci yaşamı seçmesi nedeniyle okulunu bırakır. Meral Yakar, Gülsuyu Mahallesi'nin kuruluşunda da yer alır.

Meral Yakar, 1973 yılının Ocak ayının 22'sinde İstanbul Ümraniye'de kaldığı evde yoldaşının kaza kuşunu ile yaralanır. Yoldaşı Meral'i hastaneye götürür. Hastanede işkenceciler, tedavisi karşılığı yoldaşları hakkında bilgi vermeyi dayatırlar. Ama o direnişi seçer. Meral üç gün yaşar. İşkenceci polislerin baskı ve tehditleri altında ağzından tek söz çıkmaz. Meral Yakar işkenceler sonucu, ölüm tutanağına göre 25 Ocak 1973 günü yaşamını yitirir duser. Işkencecilerce konusmadıgı için Meral yoldasi katletiler.
.
Katledilisinin 37. yılında Meral yoldaşı saygıyla anıyor yarım bıraktıklarını tamamlayacağımıza soz veriyoruz.