29 Ocak 2010 Cuma

Tuzla'da tersanede patlama!

Tuzla'daki bir tersanede yenileme çalışması yapılan gemide, kazan dairesinde kaynak çalışması yapılırken henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

İlk belirlemelere göre kazada iki işçi yaralandı. Kaza, saat 15.00 sıralarında, Sedef Tersanesi'nde Kuveyt bandıralı bir geminin yenileme çalışmaları sırasında meydana geldi. Kazan dairesinde kaynak yapılırken, gaz sıkışması sonucu küçük çaplı bir patlama meydana geldi. Patlamada 46 yaşındaki Mehmet Emin Odacı'nın yüzü ve ellerinde hafif yanıklar oluştu. O sırada kazan dairesinin üst katında elektrik kablolarını toplayan 30 yaşındaki Orhan Kutluca ise patlamanın etkisiyle sol kolundan yaralandı. Her iki işçi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. İşçilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Bu arada iki özel tersanede de 45 yaşındaki Metin Ekici çalışma merdivenlerinden düşerek, Rus uyruklu iki gemici de üzerlerine demir plaka düşmesi sonucu yaralandı. Yaralılar GİSBİR Tuzla Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Öte yandan bugüne kadar Tuzla'daki tersanelerde meydana gelen iş kazalarında 131 işçi işçi hayatını kaybetti.