30 Ocak 2010 Cumartesi

Taksim'de kefenli protesto

Hapishanelerde ölüme terkedilen hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle eylemler gerçekleştiren ilerici devrimci kurumlar 29 Ocak akşamı Taksim'de yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemde hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için kefenler giyildi.

Taksim Tramvay Durağı'nda saat 19.30’da bir araya gelen kurumlar, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” pankartı ile hasta tutsakların resimlerini taşındı.

“Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur!”, “Tecrite son!” ve “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganlarının atıldığı eylemde, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Mehpisto Kitabevi önüne gelindiğinde oturma eylemi yapılarak, Çav Bella Marşı hep bir ağızdan söylendi.

İçeride tutsaklar, dışarıda TEKEL işçileri

Galatasaray Lisesi önüne gerçekleştirilen basın açıklamasını ÇHD üyesi Av. Naciye Demir okudu. Demir, devrimcilerin, TEKEL işçilerine dayatılan “ölümün bir başka biçimiyle” karşı karşıya bırakıldıklarını söyledi. Kimsenin AKP’den vicdan, merhamet tablosu çizmesi beklentisinin olmadığını söyleyen Demir, Güler Zere’nin özgürlüğe kavuşmasının da nedametin ve merhametin değil, ortak mücadelenin yarattığı bir sonuç olduğunu ifade etti. Açıklamada ayrıca, F tipi hapishanelerde tutsakların hastalıklarla öldürülmeye çalışıldığı, devrimcilerin pişmanlık yasalarıyla, tüm insani ihtiyaçlarından mahrum bırakılarak, sürekli keyfi cezalar ve disiplin soruşturmalarıyla ‘hizaya getirilmeye’ çalışıldığı söylendi.

Adalet Bakanı açıklasın

15 Ocak 2010 tarihinde intihar ettiği açıklanan Sezer Kartal’ın Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in açıklamalarını yalanlayan bir gerçekle ortada durduğunu söyleyen Demir, Adalet Bakanı Ergin’in, hapishanelerde insan haklarına ilişkin iddiaların yok denecek kadar az olduğunu, tutuklu ve hükümlülerin yaşam standartlarının iyi olduğunu ifade eden yalan açıklamalar yaptığını belirtti. Ergin’in Sezer Kartal’ın neden intihar yolunu seçtiğini açıklamasını istedi. Açklamada, hasta tutsaklara özgürlük talebinin dile getirilmesiyle sona erdi. şunları söyledi.

Basın açıklamasının sonunda, her ayın ilk Perşembe günü Adli Tıp Kurumu önünde yapılan eylemin, 4 Şubat Perşembe günü saat 13.00’te gerçekleştirileceğinin duyurusu yapıldı.