25 Ocak 2010 Pazartesi

TEKEL işçilerine Avrupa'dan destek

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Jurgen Klute, TEKEL işçilerinin eyleminin ''şu anda Avrupa'da yürütülen en önemli işçi mücadelesi olduğunu'' ileri sürerek, ''Siz sadece Türkiye'yi değil, mücadelenizle Avrupa'yı da demokratikleştiriyorsunuz'' dedi.

TEKEL işçilerinin eylemi 42. gününde de devam ediyor. Brandalardan kurdukları çadırlarda geceyi geçiren işçiler, yaktıkları ateş ve sobalarla ısınmaya çalışıyor. TEKEL işçilerine destek ziyaretleri de sürüyor. Klute ve Almanya Gıda İşçileri Sendikası üyesi Selahattin Yıldırım, Türk-İş Genel Merkezine gelerek Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel ile görüştü.
.
Daha sonra işçilere seslenen Klute, TEKEL işçilerinin eyleminin Avrupa'da dikkatle izlendiğini söyledi. İşçilerin son 10 yılın en tayin edici gösterisini gerçekleştirdiğini ifade eden Klute, ''Şu anda Avrupa'da yürütülen en önemli işçi mücadelesidir'' dedi. Kendisinin özelleştirmeye karşı çıkan bir grubun üyesi olduğunu bildiren Klute, bu nedenle TEKEL işçilerinin eylemlerini önemle takip ettiklerini kaydetti. Ürüten ve yaratanın işçilerin emekleri olduğunu ifade eden Klute, ''Başbakan'ın sizler için iddialarını hayretler içinde karşıladık. İşçilerin yaratıcılığını tartışmak doğru değildir. Sayın Başbakan'ın sizin taleplerinizi Avrupa Birliği yolunda önemli bir adım olarak görmesi gerekir. Siz sadece Türkiye'yi değil, mücadelenizle Avrupa'yı da demokratikleştiriyorsunuz'' diye konuştu.

Almanya Gıda İşçileri Sendikası üyesi Selahattin Yıldırım da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece TEKEL işçilerini değil, tüm Avrupa'daki işçi hareketini karşısına aldığını iddia etti. Bu arada, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de TEKEL işçilerine destek ziyaretinde bulundu.