31 Mart 2010 Çarşamba

CHP'den önemli iddia

Hakkı Süha Okay, ilk listede TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile bazı Anayasa Komisyonu üyelerinin de imzası bulunduğunu, yine aynı tarihli düzeltilmiş imza listesinde ise, Şahin ve bazı Anayasa Komisyonu üyelerinin isimlerin ve imzalarının üzerinin çizildiğini, ardında da üçüncü listede ise, isimlerin düzeltildiğini iddia etti. Okay, üç ayrı listeyi de basına dağıttı.

Okay, "Bu Anayasa değişikliğinde sahte evrak kullanılmıştır. Bu teklif 'yok' hükmündedir. Listeler değişmiştir, çizilmiş, isimler çıkarılmıştır. Milletvekillerinin haberi bile olmadan depo liste kullanılmıştır. TBMM Başkanı gereğini yapmalı" çağrısında bulundu.

Okay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Başkanlığı'na sunulan ve bugün TBMM Anayasa Komisyonu'na havale edilen Anayasa değişikliği teklifinin imza listesinin sahte olduğu, milletvekillerinin depo listelerinin kullanıldığını, milletvekillerinin teklifin içeriğinden habersiz olduğunu, Anayasa değişikliği teklifinin bu gerekçelerle "yok" hükmünde olduğunu belirtti.

Teklifin, Anayasa, yasa ve İçtüzük kurallarına aykırı şekilde sunulduğunu iddia eden Okay, "Elimize geçen ilk imza listesinde Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin'le birlikte bazı yönetici milletkvekillerinin imzası var. İkinci listelerde bu isimlerin üzerlerinin çizildiğini, bazı isimlerin çıkarıldığını gördük. Şimdi elimize üçüncü bir liste geçti orada da gerekli isim ve imzaların çıktığını gördük" dedi.

Bu listeleri "ibret vesikası" olarak değerlendiren Okay, "İlk liste de TBMM Başkanı Şahin'in imzası var. Belli ki bu liste depodan kullanıldı. TBMM Başkanının görevi Anayasa 94, İçütüzüğün 64. Maddesinde açıktır" diye konuştu.

Asıl teklifin kapak bölümündeki yer alan imzaların geçerli olduğunu bununda 7 milletvekilin imzasının yer aldığını kaydeden Okay şöyle dedi: "Biz ilk listeyi ortaya çıkarınca, hemen ikinci liste devreye sokuldu, ikinci liste bu kez değiştirilerek, çizilerek, bazı isimler çıkarılarak değiştirildi. Şimdi de üçüncü listeyi ele geçirdik. Listeler örtüşmemektedir. Evrakta sahtecilik yapılmıştır. Bu teklif şu andan itibaren 'yok' hükmündedir. Bu teklifin sunuş şekli bir skandaldır. AKP'nin elindeki depo listeleri kullanılmıştır. Bu Anayasa'ya aykırıdır. Hazır isim listesiyle teklif verilmiştir. Bu açıkça ortadadır. TBMM açıkça bir evrakta sahtecilik olayıyla karşı karşıyadır."

TBMM Başkanı Şahin'i göreve çağıran Okay, "Derhal bu teklif geri çekilmelidir" dedi.