28 Mart 2010 Pazar

ON’lar eylemlerle anılıyor


Foto: ON’lar eylemlerle anılıyor Kızıldere Katliamı’nın üzerinden 38 yıl geçti. 68’liler Dayanışma Derneği ile Devrimci 78’liler Federasyonu, yazılı bir açıklama yaparak 30 Mart 1972’de gerçekleştirilen Kızıldere katliamını kınayacak; Kızıldere'nin Kan Çiçekleri'ini, On'ları anacak.

68’liler Dayanışma Derneği ile Devrimci 78’liler Federasyonu, yazılı bir açıklama yaparak 30 Mart 1972’de gerçekleştirilen Kızıldere Katliamını lanetleyeceğini duyurdu. Katliamda hayatını kaybeden On'ları; Türkiye Devrimci hareketinin yiğit önderleri Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Ömer Ayna, Ertan Saruhan, Sinan Kazım Özüdoğru, Hüdai Arıkan, Saffet Alp, Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz ve Ahmet Atasoy'u anacak.

68’liler Dayanışma Derneği ile Devrimci 78’liler Federasyonu'nun ortak açıklamasında şöyle denildi; “ON’lar, devrimci düşünceleriyle yüreğimizde, bilincimizde ve vicdanımızda yaşadı, yaşıyorlar. Halklarımızın kurtuluş mücadelesinde devrim ve sosyalizm şiarını kanlarıyla yazdılar. Eylem insanı olmayla önder olmanın bir ve aynı şey olduğunu öğrettiler bize. Devrimci dayanışmaya duyduğumuz büyük özlemin Kızıldere’den parlayan yıldızıydılar. Devrimci kuşakların yaşamlarına bir fırtına gibi girdiler. Yüreklerden meydanlara, sokaklara akan, sosyalizme koşan bir ırmak oldular.

30 Mart 1972’de, 12 Mart faşizminin gerçekleştirdiği Kızıldere Katliamı’nın üzerinden tam 38 yıl geçti. 12 Mart’lardan 12 Eylül’lere uzanan askeri faşist darbelerle hesaplaşmak, darbecilere yaptıklarının hesabını sormak için, Kızıldere katliamını bir kez daha lanetleyeceğiz.

ON’ları sevgi ve özlemle anarken gerçekleştireceğimiz eylem ve etkinliklere katılımınızı bekler, dostluk ve dayanışma duygularımızı iletiriz.”

Anma ve eylem programı

Basın açıklaması yarın saat 12.30'da Ankara Yüksel Caddesi'nde yapılacak. Mezarlık anması ise 30 Mart Salı günü saat 12.30'da Karşıyaka Mezarlığında olacak. Anma için buluşma yeri ise Karşıyaka Mezarlığı 2 Nolu Kapı olarak belirlendi.