31 Mart 2010 Çarşamba

Eğitim-Sen üyesi 15 gündür kayıp



Foto: Eğitim-Sen üyesi 15 gündür kayıp

Eskişehir'de Eğitim-Sen üyesi Mehmet Ali Örkmez'den 15 Mart'tan bu yana haber alınamıyor. Aramaların tek bir alanda yapıldığını belirten Örkmez'in ailesi soruyor: "Kayıp mı? Kaybedildi mi?"

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde görev yapan Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Ali Örkmez'den 15 gündür haber alınamıyor. Aile, Örkmez için devletin etkili bir soruşturma yürütmediğini belirtiyor, çocuklarının bir an önce bulunmasını istiyor.

Olay günü

Eğitim-Sen üyesi Ali Örkmez ve arkadaşları, 15 Mart'ta Milangazi'ye yakın bir yere pikniğe gitti. Öğretmenler akşam saat 22.00'da geri döndü. 4 öğretmenin ifadesine göre; dönüş yolunda bir trafik kazası geçirdiler. Ölen ya da yaralanın olmadığı kaza sonrası yollarına devam ettiler. Örkmez, eve 300 yüz metre kala arabadan indi, eve yürüyerek gitmek istedi. Ertesi gün Örkmez'in okula gitmediğini gören öğretmen arkadaşları, genç öğretmenin evine gitti, cevap gelmeyince kapıyı zorladı. Öğretmen arkadaşları, meslektaşlarının eve hiç gitmediğini anladı. Karakola haber verildi, jandarma inceleme başlattı. Örkmez'in yanında bulunan arkadaşlarının tanık olarak ifadesi alındı. Nehir ve arazi aramaları yapıldı fakat genç öğretmen bulunamadı.

'Devlet görevini yapmadı'

KESK eski MYK üyesi olan Mehmet Ali Örkmez tam 15 gündür kayıp. Ailesi endişeli. Dayısı İhsan Avcı, "Bizim evladımız devletin bir vatandaşı, öğretmenidir. Onu bulmak ve en azından akıbetiyle ilgili somut bir bilgi vermek zorundadır. Etkili bir soruşturma yürütülmedi" dedi. Avcı, yetkilileri göreve çağırarak yeğeninin bulunmasını istedi.

Avcı, önce karadan daha sonra da Sakarya Nehri'nde aramalar yapıldığını söyledi. Sürekli bir aramanın söz konusu olmadığını belirten Avcı, arama çalışmalarının genişletilmesi ve etkili bir soruşturma yürütülmesi için yetkililerle görüştüklerini kaydetti. KESK Genel Başkanı Sami Evren'in, İçişleri Bakanı, Mihalgazi Valiliği ve Kaymakamlık ile görüştüğünü hatırlatan Avcı, "Soruşturmanın derinleştirileceğine dair verilen sözlere rağmen böyle bir çalışma göremedik" şeklinde konuştu.

İhsan Avcı, "Devletin ailesine bir açıklama yapma sorumluluğu var, en azından vicdanen. Kamu hizmeti yürüten bir insan, 4 yıldır burada öğretmenlik yapıyor ve 15 gündür durumuna ilişkin herhangi bir beyanda bulunamıyorlar, sadece 'arıyoruz tarıyoruz...' Bu kadar güçlü devlet olduğunu iddia ediyorlar. Yüzlerce helikopter olduğunu iddia ediyorlar" diye tepki gösterdi.

Avcı, şöyle devam etti: "Başka bir olay olsa devletin klasik refleksi olarak ilk önce birileri gözaltına alınırdı. Ev araması yapılırdı, teknik takibe alırdı. Bir an önce etkili bir soruşturma yapılarak Mehmet Ali'nin bulunmasını istiyoruz."

Kaygılarının arttığını belirten Avcı, ailesinin de çok üzgün olduğunu ifade etti. Avcı, "Birkaç gün daha bekleyeceklerini, bir gelişme olmaması durumunda farklı bir biçimde tepkilerini ortaya koyacaklarını dile getirdi. İhsan Avcı, İçişleri Bakanlığı'nı ve Valiliği göreve çağırdı.

Eğitim Sen Şube Başkanı: Derinlikli araştırma yapılmalı

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Süleyman Solak da üyeleri Mehmet Ali Örkmez'in bulunamaması nedeniyle yaşadıkları tedirginliği anlattı.

Sonuç alıcı çalışmaların yapılması konusunda talepleri olduğunu söyleyen Solak, Mehmet Ali Örkmez'i son olarak gören 4 öğretmenin daha detaylı sorgulanabileceğini söyledi. Solak, "Biz çok yönlü ve derinlikli bir araştırmanın yapılırken, arama çalışmalarının yoğunlaştırılmasını istiyoruz" dedi.